Klaus Iohannis şi virusul anti-PSD

0
487

Deşi toate recordurile în materie de infectare, pacienţi internaţi la ATI şi morţi de coronavirus sunt depăşite de la o zi la alta, generând o nelinişte descumpănitoare, în conferinţa de presă de aseară preşedintele Klaus Iohannis a spus că alegerile parlamentare trebuie ţinute la termen. Ca şi în precedentele conferinţe de presă n-a uitat de… PSD afirmând că „sănătatea publică este ameninţată de Covid-19, iar politica românească e ameninţată de PSD”. Referirea la PSD, alminteri obsedantă, într-un moment în care spitalele gem de numărul de infectări, teatrele îşi suspendă spectacolele, restaurantele şi barurile se închid peste noapte, a provocat reacţii din partea social-democraţilor. Într-o postare pe Facebook, senatorul Şerban Nicolae a scris: „Astăzi, în Senatul României (prima Cameră sesizată), am respins, cu 76 de voturi, ordonanţa de urgenţă prin care adunătura de impostori, incompetenţi şi iresponsabili care alcătuiesc azi guvernul minoritar Iohannis-Orban vrea să jefuiască, în interesul stăpânilor lor, desigur, ultimele resurse pe care statul le mai are în economia naţională. Am vorbit în numele grupului PSD din Senat.

– Ordonanţa, dată la mai puţin de două luni de la intrarea în vigoare a legii adoptate de Parlament şi care contravine vădit voinţei autorităţii legiuitoare a României,  este flagrant neconstituţională şi profund anti-românească!

– Clanul Iohannis-Orban datorează stăpânilor preluarea guvernării  şi vor să-şi plătească datoria cu ultimele resurse rămase în avuţia naţională!

– Ticăloasa ordonanţă permite jefuirea de active a societăţilor şi companiilor deţinute de statul român – Nuclearelectrica, Hidroelectrica, CEC Bank etc. – lăsându-le, practic, golite de patrimoniu. În asemenea condiţii, statul român ar rămâne cu etichetele şi datoriile, iar „cumpărătorii strategici” ar rămâne cu resursele profitabile.”