„High – Tech Industry Park” Craiova, o platformă de dezvoltare a afacerilor

0
1469

       Unul dintre proiectele importante şi de succes derulate de Consiliul Judeţean Dolj este cel al „High – Tech Industry Park” Craiova, investiţie a CJ Dolj în totalitate, iar beneficiile sunt imense pentru Craiova şi judeţ. Antreprenorii îşi pot desfăşura activitatea în condiţii excelente, ţinând cont de utilităţile puse la dispoziţie, aproape 97% din spaţiile puse la dispoziţie fiind ocupate. Pe aproape 30 ha, la ieşirea din Craiova, lângă Aeroportul Internaţional Craiova, suprafaţa este destinată antrepenorilor, pentru dezvoltarea afacerilor, de la domeniul medical până la confecţii şi materiale publicitare.

Societatea deţine 29,85 ha de teren şi este  gestionată de o echipă formată din 9 oameni, echipă condusă de Ionuţ Pîrvulescu, directorul general al High-Tech Industry Park Craiova. Societatea se autofinanţează din anul 2017 şi îşi propune pentru viitor să acceseze fonduri europene pentru construirea unui Centru de afaceri. „Este o investiţie 100% a Consiliului Judeţean Dolj. S-au investit trei milioane de euro în acest proiect, prin asigurarea utilităţilor – apă, canalizare, gaze, inclusiv o rezervă de apă în caz de intervenţii la incendii, pentru a asigura toate condiţiile de dezvoltare a afacerilor. În acest moment, putem vorbi de o ocupare a spaţiilor puse la dispoziţi de 97%. Chiria este simbolică, de 10 eurocenţi /mp, iar una dintre condiţii este ca fiecare firmă să aibă un angajat/100 mp, estimând la un total de 3.000 de angajaţi la toate firmele”, a precizat  Ionuţ Pîrvulescu, director general al „High – Tech Industry Park (HTIP)”.

Scutire de la plata impozitului pe clădirile din incinta parcului industrial

  Parcul industrial are că obiectiv dezvoltarea durabilă a zonei metropolitane de est a municipiului Craiova prin atragerea de investiţii private care să genereze locuri de muncă stabile în acesta zona. Investiţiile Consiliului Judeţean Dolj au fost cele care au dus la atragerea investitorilor privaţi în acest parc industrial, contând foarte mult faptul că toate utilităţile sunt la limita de proprietate a fiecărei parcele. În plus, beneficiile agenţilor economici care demarează o investiţie de tip greenfield (dezvoltată de la zero) într-un parc industrial sunt numeroase. Suficient cât să demarezi cu uşurinţă o afacere.În acest moment, conform directorul general al HTIP, sunt deja patru proiecte finalizate, iar alte opt se află în faza de construcţie a unor hale sau spaţii de desfăşurare a activităţilor. Terenul din High-Tech Industry Park Craiova are toate utilităţile necesare desfăşurării afacerii, la cheie. Investitorii doar se vor racorda la aceste utilităţi. „Suntem, de la sfârşitul anului trecut, pe autofinanţare şi ne-a venit autorizaţia de construire a unui sediu nou, cu subsol, parter şi două etaje, care va avea undeva la 4.000 mp, şi căutăm, în continuare, variante şi pentru obţinerea de fonduri europene. Este dedicat afacerilor, este o platformă de dezvoltare a afacerilor, e locul cel mai indicat pentru a te stabili ca şi companie care ai activitate de producţie dar şi de servicii. În al doilea rând, sunt nişte facilităţi oferite de către Primăria Municipiului Craiova tocmai pentru a dezvolta mediul de afaceri local. Fiecare dintre rezidenţi are în plus posibilitatea să solicite Consiliului Local scutire de la plata impozitului pe clădirile din incinta parcului industrial“, declară Ionuţ Pîrvulescu, director general al High-Tech Industry Park Craiova.