Astăzi, în Polivalentă, derby-ul Olteniei la handbal feminin

0
213

Astăzi, de la ora 18.15 (în direct la TVR HD), în Sala Polivalentă din Bănie este programat derby-ul Olteniei la handbal feminin, între SCM Craiova şi SCM Rm. Vâlcea. Înaintea partidei din etapa a 6-a, gazdele ocupă locul 8, cu 9 puncte, în timp ce campioanele sunt pe locul 2, cu maximum de puncte, 15. Antrenorul secund al Craiovei, Costin dumitrescu, a prefaţat astfel duelul cu formaţia vâlceană, care vine după un succes important în Champions League, 34-27 cu campioana Germaniei, Bietigheim. „Este un meci cu o încărcătură mare, se întâlnesc două echipe puternice şi va ieşi un spectacol handbalistic impresionant. Ne dorim foarte mult victoria, nu dintr-o ambiţie regională, ci pentru că sunt puncte extrem de importante. Vâlcea este o echipă redutabilă, care joacă în Champions League şi punctele obţinute în faţa unei astfel de echipe cântăresc foarte mult în economia clasamentului. Timeea Tătar mai are nevoie de recuperare, Trifunovic şi Klikovac nu sunt la capacitate maximă, iar sub semnul întrebării este Havronina, nu ştim dacă se va opera. Cristina Zamfir nu este nici ea la 100 %. Mizăm pe forţa grupului, trebuie să avem putere până la capăt şi avem nevoie de public, mergem la bătălie, chiar şi într-un picior şi cu o mână legată la spate. Victoria noastră nu ar fi o mare surpriză. Vâlcea are lotul valid, o bancă lungă, au fost feriţi de accidentări, aşa că oboseala nu le va afecta, fiindcă îşi permit schimbări” a spus Costin Dumitrescu.

Extrema Zeljika Nikolic a declarat: „Meciul acesta nu vine într-un moment prea bun pentru noi, fiindcă avem atâtea jucătoare accidentate şi încă nu ştim cine va putea juca. De asemenea, întâlnim o echipă care tocmai a câştigat un meci important în Champions League şi este pe primul loc în campionat. Nu va fi uşor, dar vom lupta şi vom da totul pentru victorie. Meciul se va decide în apărare, nu trebuie să le oferim ocazia să marcheze uşor. Sper să mă revanşez după ce nu am marcat niciun gol în ultimul meci de acasă”.

Portarul Ekaterina Dzhukeva a adăugat: „Este un derby, un meci greu pentru noi, sper să fie mulţi fani alături de noi şi să le oferim victoria. Adversarele ar putea fi puţin obosite după meciul de vineri din Champions League, trebuie să ne apărăm foarte bine”.