Alb-albaştrii sub lupă – analiza evoluţiilor din meciul cu Poli Iaşi

0
304

Pigliacelli – A avut de apărat un singur şut, dar şi pe acela l-a tratat tot ca un jucător de câmp, făcând alunecare spre mingea trimisă de Cristea pe colţul scurt, în loc să plonjeze cu mâinile. În rest, ieşenii nu au mai contat, dar nici Craiova nu a impresionat. Din contră, împotriva unei echipe cu mari probleme financiare, care se cârpeşte mereu cu jucători refuzaţi, prestaţia Ştiinţei a fost una sub aşteptări.

Vlădoiu – Aşa cum a spus şi Victor Piţurcă, a făcut un meci bun. Trebuie luat în calcul ca o soluţie pentru banda dreaptă. Cu riscul de a-l „supăra” pe Martic, acesta nu doreşte prelungirea contractului, iar Vlădoiu este atât o soluţie ca under 21, dar şi un jucător de viitor, cu potenţial. E adevărat, la faza golului îl scoate din ofsaid pe Cristea, dar nu este el principalul vinovat.

Kelic – Surprinzătoare scoaterea din echipă a lui Acka, după ce ivorianul făcuse meciuri bune. Kelic nu este deloc într-o formă bună şi a arătat acest lucru şi la meciul cu Iaşi. Multe mingi jucate la alibi, pasează cu teamă, fără personalitate. Putea să anticipeze unde va sări mingea trimisă de Koljic în transversală şi să o urmărească în careul mic.

Bălaşa – Nici el nu a stat bine la faza deschiderii scorului, nu-l atacă decisiv nici pe Platini şi nici nu face marcaj la Cristea.

Vătăjelu – Prestaţie oribilă. Tocmai când credeam că şi-a revenit, iar unii îl vedeau deja o soluţie pentru naţională, a venit acest meci groaznic al său. N-a reuşit nicio centrare bună, a greşit multe pase, a fost mereu pe picior greşit, inclusiv în apărare, are vina sa şi la golul marcat de ieşeni. A fost înlocuit pe final, după ce jucase prost, prost de tot. Mereu încearcă să găsească alibiuri, îşi ceartă colegii după faze în care el este cel care comite erori.

Mateiu – A fost poate cel mai bun jucător al Craiovei în meciul cu Iaşi. A alergat mult într-o zonă importantă, a avut trei şuturi periculoase, două puţin pe lângă poartă, altul prins de portar. La faza din care ieşenii au marcat i-a pasat lui Koljic într-o poziţie în care bosniacului îi era greu să controleze mingea, şi cu doi jucători în spate, probabil a fost şi faultat atunci. Imediat, Mateiu trebuia să întrerupă contraatacul, dar n-a mai apucat.

Bancu – Joacă bine şi în acea poziţie, îl ajută talentul, forma sportivă şi fizică, deşi a revenit după o accidentare. Pe final a revenit fundaş stânga, dar nu va putea evolua la Cluj, fiind suspendat, o mare pierdere în acest derby, mai ales că Vătăjelu este într-o formă slabă.

Ioniţă – Cea mai mare dezamăgire, alături de Vătăjelu. I s-a mai oferit încă o şansă, a jucat din nou slab, a pierdut multe mingi, multe dueluri, nu pare pregătit de competiţie. Poate că trebuia să i se desa această ocazie în Cupă, cu Reşiţa, fiindcă era greu după atâtea meciuri în care a lipsit să aducă vreun plus într-un meci important. Greu va mai prinde minute la Craiova.

Ivan – Nu a fost în apele sale, deşi nu se poate spune că a jucat prost. A avut acel şut în prima repriză pe lângă poartă, iar în partea secundă a fost penalty clar la pătrunderea sa. Este interesant cum va arăta echipa după venirea lui Zakaric, ţinând cont că Mihăilă are locul său în stânga, fiind şi under 21, iar Koljic nu va mai putea fi scos din echipă.

Mihăilă – Prestaţie discretă, s-a remarcat prin centrarea de la gol şi prin acel fault suferit la 17 metri, în prima repriză, dar la care arbitrul nu a intervenit.

Fortes – A început meciul cum nu se putea mai prost, cu un luft într-o situaţie de gol. Nu a făcut un meci rău, însă nici unul prea bun, chiar dacă a marcat. Parcă a jucat mai bine în spatele lui Koljic, decât ca vârf împins.

Koljic – De neînţeles scoaterea sa din echipă, fiindcă pare să reziste bine fizic. A avut acea bară, dar a avut destul de puţin timp pentru a face mai mult.

Ivanov – După cele 3 pase de gol din meciul de la Mediaş nu a mai prins echipa. Surprinzătoare decizia lui Piţurcă, fiindcă bulgarul este jucătorul care s-a adaptat cel mai bine dintre cei aduşi anul acesta. A jucat puţin şi acum.

Bărbuţ – Folosit puţin în ultima perioadă şi în acest meci, nu a intrat deloc bine, la fel ca la Botoşani. Este un jucător care are nevoie de încredere, la Voluntari părea ieşit din joc, dar a făcut o repriză secundă formidabilă.