Dolj: Reținuți pentru furt calificat

0
73

Doi bărbați au fost reținuți ieri, de polițiștii doljeni, pentru furt calificat, după ce s-a stabilit că sunt autorii unui furt comis în urmă cu două zile. Pe 6 octombrie a.c., în jurul orei 18.45, lucrători ai Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au fost sesizaţi de către Anghelescu Jana, din Craiova, administrator al unei societăţi comerciale, despre faptul că, persoane necunoscute, au sustras 5 uşi metalice de protecţie a motorului, montate pe o draglină ce aparţine societăţii.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii doljeni, în cursul zilei de ieri, au fost identificaţi autorii furtului în persoana lui Gheorghe Boroiban, de 35 de ani, din Craiova şi Daniel Ivașcu, de 25 de ani, din comuna Coţofenii din Dos, Dolj.

Prin extinderea cercetărilor poliţiştii au stabilit faptul că aceştia, în noaptea de 25/26.09.2013, au sustras de la acelaşi utilaj doi acumulatori auto. Valoarea totală a prejudiciului cauzat ridicându-se la suma de 3.500 lei, fiind recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate. Împotriva celor doi autori s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuat, pe numele celor doi fiind emise ordonanţe pe timp de 24 ore. Astăzi, suspecţii urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.