Chioşcarii, în audienţă la parlamentarii PDL

0
42

După ce au văzut că Primăria Craiova nu renunţă la intenţia de a demola chioşcurile de pe domeniul public, peste 50 de protestari au luat cu asalt, ieri, sediul Partidului Democrat Liberal. Chioşcarii au cerut să intre în audienţă la deputatul PDL de Dolj Constantin Dăscălu, aceştia spunând că „domnul Dascălu este parlamentarul nostru, ales pe Colegiul nostru”. Protestarii au spus că sunt vreo trei-patru zile de când ei nu şi-au mai deschis chioşcurile, nu şi-au mai vândut marfa, iar acest lucru înseamnă pierderi. „Ni se ia pâinea de la gură. Este vorba de vreo 500 de job-uri puse în pericol, acum, în prag de iarnă când facturile la întreţinere vor creşte, când preţurile la alimente şi servicii deja s-au majorat”, a declarat, ieri, un protestatar, cu ochii în lacrimi.

Protestul de ieri a fost doar o continuare a celui de vineri seara, când peste 150 de oameni au ieşit în stradă în cartierul Craioviţa manifestând faţă de decizia primarului Lia Olguţa Vasilescu de a le demola chioşcurile ridicate pe domeniul public. Proprietarii chioşcurilor au început să se adune după ce le-au fost comunicate somaţiile, prin care li se dă un termen de patru zile pentru a-şi ridica magazinele. În caz contrar, acestea vor fi demolate de primărie. Atunci, aceştia au blocat bulevardul „Tineretului” aproape o oră, până la sosirea jandarmilor şi a poliţiştilor.

Întrebaţi fiind de ce nu au discutat cu  edilul Craiovei, un alt protestatar a spus că s-au dus de mai multe ori, s-au încris şi în audienţe, dar nu au fost primiţi, motiv pentru care astăzi vor face un mare miting în faţa Primăriei municipiului Craiova. “Acum nu ne mai bagă în seamă, în campanie a venit să ceară votul, atunci ne cunoştea. Mâine (n.r. – astăzi) o să vedeţi spectacol. O să aibă doamna primar o mare surpriză…”, au ameninţat aceştia.