Băsescu, despre legea offshore: România riscă să fie o simplă ţeavă prin care trec gazele

0
412

Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat, referitor la legea offshore, că România “riscă să fie o simplă ţeavă prin care trec gazele”, fiindcă nu are consum intern, iar companiile Exxon şi OMV care ar putea investi la noi în ţară nu sunt interesate că nu avem ce face cu gazele.

De asemenea, întrebat ce ar face dacă ar fi premier, Traian Băsescu a răspuns ironic: “Să-l trimit pe Dragnea la Telorman. Bun, dacă discutăm ar viza acest proiect legat de utilizarea gazelor din Marea Neagră. De bună seamă nu mai discutăm de absorbirea banilor europeni. Dar aş da prioritate exploatării gazelor din Marea Neagră, pentru că dacă apucă Exxon şi OMV să exploateze gazele din Marea Neagră, 7 miliarde de metri cubi de gaze. Dacă le vor contracta alţii, atunci o să treacă banii pe lângă noi”.

 Acesta a mai spus că România “riscă să fie o simplă ţeavă prin care trec gazele”, deoarece ţara noastră nu are consum intern de gaze.

“România a consumat anul trecut 11,8 miliarde de metri cubi, din care 10,6 producţie internă şi 1,2 miliarde import de la ruşi, dar nu pentru că România nu putea produce, ci pentru că a fost un moment cu preţuri foarte bune pe piaţă. România riscă să fie o simplă ţeava prin care trec gazele, pentru că nu avem consum intern. Aţi auzit vreun înalt demnitar al statului român să pună problemă ce facem cu gazele? Nu aţi auzit pentru că totul se asculte sub mizeria bătăliei pentru redevenţe. Domnul Dragnea şi-a făcut un mare punct de atracţie din a anunţa cât de dur este el în negocierile pentru redevenţe, numai că nişte redevenţe pe care producătorii Exxon şi OMV nu le-ar putea suporta ar însemna neînceperea investiţiei”, a mai spus Băsescu la Şcoala de vara a Organizaţiei de Tineret a PMP care se desfăşoară la Neptun. ( Sursa > mediafax.ro)