Dragnea: Parcă nu aş vrea să văd mii de imigranţi pe străzile Bucureştiului

0
314

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, ieri, că îl îngrijorează fenomenul imigranţior, precizând că, după ceea ce a văzut în vizita pe care a făcut-o în Ungaria, vineri, “parcă” nu îşi doreşte să vadă mii de imigranţi pe străzile din Bucureşti.

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, ieri, la finalul şedinţei BPN, că fenomenul migraţiei a devenit din ce în ce mai acut şi că se discută din ce în ce mai mult şi în Europa şi, firesc, în România. Dragnea a povestit că, vineri, a fost în Ungaria şi a observat comportamentul unora dintre refugiaţi, despre care a declarat că este “ciudat”.”Am văzut cum câteva mii de oameni s-au organizat în câteva minute şi au decis să plece în marş de acolo pe străzile Budapestei şi parcă nu aş vrea să văd mii de imigranţi pe străzile Bucureştiului”, a arătat Dragnea, adăugând că “plecând de la acestă constatare” fenomenul l-a îngrijorat foarte mult. “Cred că este normal să cer, atât cât pot eu, tuturor instituţiilor statului ca într-un termen rezonabil, rezonabil însemnând rapid, ca România să aibă o analiză foarte serioasă asupra capacităţii de a primi sau nu imigranţi, câţi imigranţi poate primi în condiţii decente”, a precizat Dragnea.

În acelaşi context, Dragnea a precizat că trebuie gândit serios ce capacitate are România de a primi imigranţi şi că trebuie să existe puterea de negociere de a obţine “autoritate asupra tranzitului”.