Craiova bate să-şi dreagă moralul

0
112

Cârţu şi Săndoi au debutat cu un succes, în amicalul contra sârbilor de la OFK Belgrad

Craiova tandemului Cârţu-Săndoi s-a încălzit într-un duel amical cu sârbii de la OFK Belgrad, locul 7 din campionatul Serbiei. Aşa cum era preconizat, fost un meci al debuturilor, al experimentelor. Începând cu poarta, unde Bălgrădean a avut un debut predestinat, contra unei echipe din Belgrad. Fostul dinamovist a părut să dea siguranţă, a vorbit permanent cu coechipierii, a avut câteva intervenţii bune. La golul primit, mingea depăşise linia de aut, acest lucru fiind reproşat asistentului Mitruţi, acelaşi care a mai „comis-o” la un ofsaid dictat împotriva oaspeţilor, deşi mingea fusese trimisă de Brandan către un adversar. Pe dreapta, Achim s-a accidentat prematur, iar înlocuitorul Dănănae a fost ţinta reproşurilor spectatorilor pe tot parcursul jocului. A lipsit cuplul de stoperi Frăsinescu-Kay, primul – accidentat, al doilea la naţională. De altfel, atât Kay, cât şi Nuno Rocha au fost titulari în victoria Capului Verde în deplasarea din Niger, scor 3-1, în preliminariile Cupei Africii. Improvizaţiile din defensivă au fost: Avrămia, destul de ezitant, Acka, foarte determinat, dar riscând cu intervenţii la limită şi Izvoranu, revenit de la Vâlcea. Sistemul etalat a fost un 4-4-2, cu Herghelegiu vârf împins în locul absentului Curelea, iar Ferfelea la susţinere, aproape de aşezarea folosită de Gane în primele jocuri din Liga I. Brandan a purtat în premieră banderola, argentinianul fiind o voce autorizată în vestiar, dar şi unul dintre preferaţii lui „Sorinaccio” încă din perioada în care l-a pregătit la Steaua. Pe final, Bancu a jucat vârf de atac şi nu a părut neapărat o soluţie de avarie. Şi Băluţă a fost unul dintre remarcaţi, inclusiv datorită execuţiei de la gol, scăriţa fiind înlesnită de assist-ul cu călcâiul al lui Herghelegiu. Au revenit pe benzi Varga şi Sin, primul cu câteva execuţii de fineţe reuşite, al doilea neavând vreo minge utilă la dispoziţie. Craiova are un succes doar ca punct de plecare, fiindcă el nu se contabilizează la zestrea din clasament, care trebuie sporită peste o săptămână, contra Oţelului.

Universitatea Craiova – OFK Belgrad 2-1

Au marcat: Băluţă 23, Pleşan 80 / Jovanovic 50

Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 1.000

Universitatea: Bălgrădean – Achim (10 Dănănae), Avrămia (46 Izvoranu), Acka, Vătăjelu (71 Velcovici) – Băluţă (68 Varga), Brandan, Madson (60 Pleşan), Bancu – Ferfelea (64 Sin), Herghelegiu (82 Cârstea). Antrenori: Sorin Cârţu şi Emil Săndoi

OFK: Cupic (68 Dragojevic) – Vasilic (75 Aksentijevic), Antonov (83 Colovic), Zdjelar, Savic, Vasiljevic, Vukovic, Cakic (46 Alempijevic), Jankovic (55 Palovevic), Drazic, Jovanovic (71 Jesic). Antrenor: Dejan Djurdjevic.

Arbitri: Cătălin Găman – Mihai Iliescu, Daniel Mitruţi. Rezervă: Ionişor Fugaru.