Craiovenii, invitaţi la Ziua Mondială a Primului Ajutor

0
33

Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie sărbătoreşte astăzi Ziua Mondială a Primului Ajutor, tema manifestărilor din acest an fiind „Primul Ajutor pentru populaţia vulnerabilă”, arătând, astfel, că orice persoană are posibilitatea de a învăţa să acorde primul ajutor. În acest sens, este lansat şi un nou proiect: în fiecare judeţ va fi identificată câte o localitate unde accesul la servicii medicale este dificil şi vor fi instruite familii pentru a-şi putea ajuta semenii.

În ţară sunt organizate simulări ale intervenţiei în acordarea primului ajutor în cazul unor accidente sau situaţii ce pot provoca victime, iar la ora 12.00, în cele mai multe filiale, voluntarii vor forma lanţuri umane.

La Craiova, Filiala de Cruce Roşie Dolj organizează manifestări publice pe esplanada Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, începând cu ora 11.00. Craiovenii sunt aşteptaţi la demonstraţii de acordare a primului ajutor, dar şi să-şi testeze gratuit tensiunea arterială, urmând ca la ora 12.00 să fie realizat Lanţul uman al primului ajutor.

Crucea Roşie Română are o tradiţie neîntreruptă de peste 135 de ani în acordarea primului ajutor de bază şi în pregătirea surorilor voluntare de Cruce Roşie.