Să nu primeşti daruri de la greci, dar nici să le faci cu duiumul!

0
430

Universitatea Craiova – AEK Atena 0-2

Au marcat: Mantalos 60, Livaja 86.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 3.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Briceag 3, Kelic 5, Acka 5, Bancu 7 – Mateiu 6, Cicâldău 5, Ivanov 5 (66 Qaka) 6 – Bărbuţ 5 (73 Ioniţă) 3, Vătăjelu 5, M. Roman 6 (73 Carlos Fortes) 6. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Borţa, Hreniuc, V. Constantin.

AEK Atena:  Barkas – Paulinho, Svarnas, Vranjes, Hult – Simoes, Simao (82 Krsticic) – Verde (63 Nelson Oliveira), Geraldes, Mantalos – Klonaridis (39 Livaja). Antrenor: Miguel Cardoso. Rezerve: Tsintotas – Helder Lopes, Oikonomou, Almpanis.

Arbitru: Dennis Johan Higler 7. Asistenţi: Johan Balder şi Joost van Zuilen. Rezeervă: Allard Lindhout (toţi din Olanda).

Observator: Nikolai Levnikov (Rusia).

Delegat UEFA: Dag Steinar Vestlund (Norvegia).

 

Rămasă fără cel mai important atu pe teren propriu, publicul, la meciul cu AEK Atena, Craiova a apelat la „puii de lei” pentru a popula cât de cât arena, închisă de o petardă şi de „bunăvoinţa” UEFA. De prin vacanţă, de pe la joacă sau de lângă gadgeturi, s-au strâns cam 3 mii de puşti de prin toată Oltenia, care au ţinut sus steagul alb-albastru, în acest caz special ei fiind exclusiv al 12-lea jucător. Şi „leuţii” au izbucnit în urale după 10 minute, când Bancu a trimis în plasă, dar Pigliacelli îi pasase o secundă mai târziu, cât să fie în ofsaid căpitanul Ştiinţei. Peste alte zece minute a venit replica grecilor, când Mantalos, căpitanul, nu a prins poarta, la acţiunea încheiată cu centrare a excelentului Paulinho. Din faze fixe au mai fost apoi periculoase cele două echipe, sufocate de altfel de căldură, la nivelul gazonului fiind peste 40 de grade. Roman şi Mateiu n-au fost atenţi la un corner când mingea i-a vizat, pe când Vranjes a fost, dar n-a avut precizie. Vătăjelu a încercat de la distanţă, fără vlagă, iar Roman nu s-a aruncat spre centrarea ideală a lui Bancu. Grecii au dat senzaţia că nu au ritm de joc, dar nici nu s-au omorât cu firea, fiind la primul meci oficial, în timp ce Craiova putea specula una dintre ocazii, dar şi-a continuat seria de ratări din dubla cu Honved.

Oltenii au avut prima mare şansă şi în partea a doua, dar Roman s-a zbătut prea mult pentru a mai fi limpede la finalizare. Când meciul lâncezea şi nimeni nu mai părea să aibă chef de vreun sprint, grecii au punctat. Au speculat punctul fragil al gazdelor, Briceag, reprofilat în banda opusă, în lipsa celor doi fundaşi dreapta indisponibili, Martic şi Vlădoiu. Stângaciul despre care fanii olteni speră să aibă soarta lui Tiago Ferreira, a uitat de Mantalos, care a găsit bolta perfectă cu capul. Al doilea cadou al oltenilor pentru greci a fost făcut de Acka, iar croatul Livaja, acum câţiva ani mare speranţă la Inter Milano, nu l-a refuzat. Fortes putea reduce ecartul în prelungiri, dar Craiova nu pare capabilă să marcheze nici din cele mai slare situaţii în această perioadă. Fără să forţeze, ba chiar arătând destul de modest, AEK Atena câştigă lejer în Bănie, Craiova arătând că e departe de nivelul necesitat de fazele avansate ale competiţiilor europene.