Ponta pune condiţii pentru realizarea Alianţei ProRomânia-ALDE

0
224

Preşedintele ProRomânia Victor Ponta condiţionează formarea unei alianţe cu ALDE de schimbarea Guvernului actual şi a programului de guvernare “Dragnea-Vâlcov”. El susţine că propunerea sa este posibilă “dacă ALDE nu mai susţine actuala formulă” de guvernare.

Ieri mi-am descoperit o mulţime de «prieteni» – toţi îngrijoraţi de viitorul meu: Băsescu, Barna, Lăzăroiu! Chiar şi înfierbântatul Andrei C ( liderul revolutionar al «Barna-jugend») vrea să mă salveze – toţi îmi dau sfaturi! Pot să explic de fapt ce au înţeles toţi cei care au sărit ca arşii (majoritatea nu au înteles nimic): 1. Propunerea mea de ieri de schimbare a Guvernului actual şi a Programului de guvernare «Dragnea – Vâlcov» este singura acţiune concretă şi pragmatică din această vara (propunerea este şi realizabilă dacă ALDE nu mai susţine actuala formulă). 2. Toţi «strigătorii» de la USR şi susţinătorii lor din ţară şi din străinătate vor în realitatea să rămână Guvernul «Dăncilă» – aşa au un sac de box în care să dea mereu şi ei scapă de asumarea guvernării (ca să nu se facă de râs ca în 2016)“, a scris, joi, pe Facebook, liderul Pro România, Victor Ponta.

Victor Ponta consideră că guvernarea actuală îi asigură liderului USR Dan Barna prezenţa în turul doi şi o confruntare cu Klaus Iohannis.

Mesajul lui Ponta vine în contextul în care, miercuri, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că partidul său va forma o alianţă politică cu Pro România. Pro România a condiţionat alierea cu ALDE de ieşirea acestora de la guvernare.

Ulterior, liderul ALDE şi-a nuanţat declaraţiile de pe Facebook cu privire la alianţa cu Pro România, iar după editarea postării în locul “am hotărât” a apărut “am discutat”.