SUA: Donald Trump vine cu propuneri economice şoc pentru a reveni în sondaje în competiţia cu Hillary Clinton

0
336

the-new-yorker-who-is-donald-trumpPentru a-şi reduce căderea în sondaje, candidatul republican la Casa Albă Donald Trump a mutat luni dezbaterea asupra economiei, propunând o serie de măsuri-şoc într-un domeniu în care consideră că Hillary Clinton este vulnerabilă, relatează AFP, DPA şi Reuters.

Într-un discurs susţinut la clubul economic din Detroit, capitala industriei americane de automobile, omul de afaceri a propus un moratoriu privind orice noi reglementări şi o scădere generală a impozitelor, caracterizând cei opt ani de mandat ai lui Barack Obama drept o povară pentru antreprenori.

“Oraşul Detroit este exemplul grăitor al eşecului politicii economice al adversarei mele”, a declarat candidatul republican. Intervenţia a fost întreruptă în mai multe rânduri de manifestanţi favorabili contracandidatei sale democrate.

“Ea este candidata trecutului. Noi suntem viitorul”, a spus Trump despre Hillary Clinton, prezentată drept moştenitoarea erei Obama.

Miliardarul populist a denunţat din nou tratatele de liber-schimb. “Hillary Clinton a susţinut acordurile comerciale care au făcut acest oraş să-şi piardă slujbele şi bogăţia”, a declarat Donald Trump, făcând referire la tratatul semnat de Bill Clinton în 1993 cu Mexic şi Canada.

Candidatul republican a spus că va propune o reformă a taxelor care va aduce cea mai mare revoluţie în domeniu din era fostului preşedinte Ronald Reagan.

El a subliniat că planul său economic “contrastează ca ziua de noapte” cu cel al democratei Hillary Clinton.

Trump a spus că mulţi muncitori din SUA vor beneficia de o scădere până la zero a impozitului de venit în baza planului său şi că portiţele legale care serveau anumite interese speciale vor fi eliminate.

Republicanul a subliniat că planul său va da un impuls pentru “repornirea Americii”. “Este un lucru posibil şi nici măcar nu va fi greu”, a spus Trump.

Donald Trump a precizat că va reduce “masiv reglementările” guvernului, apreciind că excesul de reglementare costă SUA două trilioane de dolari anual.