L. Balint, după ultimul amical al Ştiinţei: “E un semnal de alarmă”

0
458

În ultimul amical din stagiul de pregătire ăn Austria, Universitatea Craiova a fost învinsă cu 3-2 de WSG Tirol, echipă de play-out din Austria. Gazdele au condus cu 3-0 la pauză, cele două reprize având 33 de minute fiecare, iar golurile Craiovei au fost marcate de Andrei Ivan, în partea secundă. Antrenorul Ştiinţei, Laszlo Balint, s-a arătat complet nesatisfăcut de modul cum s-a prezentat echipa sa. 

„Cel puţin de prima repriză sunt total nemulţumit, de toate aspectele, de interpretare tactică, dar mai ales de atitudine, pentru că acolo s-a făcut diferenţa. Adversarul a ştiut ce a vrut, noi am fost foarte apatici şi chiar am discutat acest lucru la pauză cu băieţii. Au avut reacţie, ceea ce e îmbucurător, dar nu e suficient. Din punct de vedere al exprimării, prima repriză este un etalon despre cum nu trebuie să fim, despre cum nu trebuie să jucăm. S-a demonstrat că, dacă nu eşti bine mental de la începutul meciului, degeaba reacţionezi pe parcurs, pentru că nu este suficient. Cred eu că este important şi acest eşec, pentru că şi din eşecuri trebuie să învăţăm şi este un semnal de alarmă pentru noi toţi, pentru că ne aşteaptă un debut de sezon foarte dificil, împotriva unor echipe puternice şi cel mai important este să fim bine din punct de vedere mental. Astăzi ni s-a arătat că dacă nu suntem bine mental, se vede şi pe tabelă. Obiectivul nostru principal este să facem tot posibilul să-i facem pe băieţi să conştientizeze că trebuie să fim extrem de bine pregătiţi din toate punctele de vedere la ora meciului cu Sepsi. Mai avem o săptămână până atunci, o să avem şi liber după acest cantonament, în care, una peste alta, s-a lucrat bine. Dar, iată că a venit această primă repriză din meciul de astăzi şi nu ne-am fi dorit să apară aceste semne de întrebare” a spus Laszlo Balint.

Atacantul Ştefan Baiaram a adăugat: „Am întâlnit un adversar bun, noi nu am jucat absolut nimic în prima repriză şi ne pare foarte rău, dar eu spun că meritam mai mult în partea a doua. A fost o pregătire lungă şi bună şi cred că suntem pregătiţi de primul meci, cu Sepsi, un adversar foarte bun, sper să ne luăm revanşa, să fie suporterii alături de noi şi să câştigăm”.