Guvernul vrea un BIG Brother pentru domeniul financiar, o megastructură de unificare a bazelor de date

0
164

big_brother_computer_surveillance11_83133800O discuţie între conducerea ANAF şi premierul Mihai Tudose a avut loc ieri, aceasta fiind mai de durată decât a fost preconizat iniţial. Bogdan Nicolae Stan, preşedintele ANAF a anunţat, după discuţiile cu premierul Mihai Tudose, că în cursul zilei de joi ANAF, Ministerul de Finanţe şi STS vor prezenta un memorandum privind crearea unui sistem informatic unic ce va conţine bazele ANAF, Finanţe şi Trezorerie.

„S-a luat decizia ca, joi, Ministerul Finanţelor, ANAF şi STS să prezinte un memorandum privind crearea unui sistem de date informatice unice sub forma de centru naţional de informaţii financiar-fiscale”, a declarat Bogdan Nicolae Stan, preşedintele ANAF. Acesta a mai anunţat că sistemul va uni bazele ANAF, Finanţe şi Trezorerie. Stan a mai precizat că în momentul de faţă în sistem sunt şi servere din 1999.

Preşedintele ANAF, ministrul de Finanţe şi directorul STS au fost chemaţi, ieri, la Palatul Victoria de premierul Mihai Tudose. Anterior, surse guvernamentale declaraseră pentru MEDIAFAX că noua structură se va numi Centrul Naţional de Informaţii Financiar-Fiscale.

Se va înfiinţa Centrul Naţional de Informaţii Financiar-Fiscale

Centrul Naţional de Informaţii Financiar-Fiscale va lua fiinţă, potrivit unor surse guvernamentale, premierul cerând vineri conducerii ANAF şi ministerului de Finanţe ca până joia viitoare să îi fie prezentaţi paşii pentru realizarea structurii. Această nouă structură informatică ar urma să unifice toate bazele de date legate de fiscalitate ale Ministerului de Finanţe cu ANAF şi STS, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

De altfel, la şedinţa de ieri, de la Palatul Victoria, dintre premierul Mihai Tudose, ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa şi conducerea ANAF a mai fost prezent şi şeful STS, Marcel Opriş. Potrivit surselor citate, premierul a solicitat ca până joi să primească o foaie de parcurs în care să fie prezentaţi paşii pentru realizarea noii structuri.