Andre Santos, decât o primăvară în Bănie

0
358

Portughezul va pleca de la Universitatea Craiova, după ce conducerea a decis să nu-i prelungească înţelegerea

După ce bulgarul Apostol Popov a anunţat că nu mai continuă la Universitatea Craiova, deoarece clubul nu-i va prelungi contractul, acelaşi lucru se va întâmpla şi cu portughezul Andre Santos. Acestuia nu i se va activa clauze de prelungire a înţelegerii semnate în urmă cu cu patru luni, după ce nu l-a convins pe Devis Mangia în această perioadă. Venit în iarna trecută în Bănie, de la Arouca (liga a doua portugheză), liber de contract, lusitanul a bifat 7 meciuri în tricoul Ştiinţei. Pe postul său au evoluat de obicei Mateiu şi Zlatinski, iar în acel compartiment oltenii şi l-ar dori pe Adrian Stoian, de la Crotone. Mijlocaş care a trecut pe la toate naţionalele de juniori şi tineret ale Portugaliei, Santos a fost crescut de Sporting Lisabona, jucând 67 de meciuri în cei cinci ani petrecuţi la formaţia mare a „leilor”. Împrumutat la echipe de mâna a doua din Portugalia, Santos a avut o experienţă în Primera Division, la Deportivo la Coruna, una în Turcia, la Balikesirspor, şi una în Franţa, la Metz, înainte să revină în ţara natală în 2016, când a semnat cu Arouca. Cu o cotă de piaţă de 600.000 de euro, lusitanul se poate mândri cu două selecţii în naţionala lui Cristiano Ronaldo, ambele în 2011, în meciuri amicale cu Finlanda (2-1) şi Luxemburg (5-0).

Totodată, nici Mihai Roman II nu are viitor în Bănie, după ce a fost împrumutat la Timişoara în a doua parte a sezonului trecut. Craiova îşi doreşte rezilierea contractului cu atacantul de 26 de ani sau împrumutul său la o altă echipă. În 17 prezenţe în tricoul Craiovei în sezonul trecut, Roman nu a marcat vreun gol, reuşind doar două asisst-uri. În schimb, croatul Dominik Glavina, care a evoluat în 5 meciuri pentru Universitatea pe final de sezon, ar putea continua în Bănie.

Clubul a confimat plecarea lui Popov: “A fost stâlpul defensivei trei ani”

Aşa cum Cuvântul Libertăţii anunţa de acum câteva zile, fundaşul bulgar Apostol Popov (35 de ani) a părăsit gruparea din Bănie, pentru care a evoluat 3 sezoane, iar clubul Universitatea i-a transmis un mesaj cu ocazia despărţirii. “Finalul aventurii la Știința în această lună pentru fundașul Apostol Popov, datorită contractului încheiat la termen. Clubul Universitatea Craiova îi mulțumește lui Apostol pentru profesionalismul de care a dat dovadă și pentru modul în care s-a dăruit și a apărat culorile alb-albastre. 61 de meciuri, 4.836 de minute, două goluri și două pase de gol în 3 ani: acestea sunt cifrele bulgarului convertit în oltean la Universitatea Craiova. Jos pălăria pentru unul dintre cei mai longevivi străini din istoria recentă a Științei. Adus în vara lui 2015 de la cea mai titrată echipă din Bulgaria, ȚSKA Sofia, Apostol Popov a fost unul dintre marile câștiguri ale formației noastre. Inteligent în joc, cu un plasament impecabil, agresiv și un bun pasator, internaționalul bulgar a fost stâlpul defensivei alb-albastre pentru trei ani” menţionează clubul craiovean.