Podariul a luat titlul în Dolj

0
45

AS Podari – Dunărea Calafat 4-2

Au marcat: Ţenovici (16, 55-pen.), Stoica (88) şi Preda (90+3) / A. Sârbu (48), Pişleag (82-pen.).

AS Podari: Barbu – Stoian, Istudor (75 Sodoleanu), Preduţ, Mateiţă – Niţă, Ţenovici, Pârvan (68 Crângoiu), Tâmplaru (71 A. Stoica) – Boroiban, Preda. Antrenor: Victor Naicu.

Dunărea Calafat: Purcea – Roşianu, Uşurelu, Chiva (66 Riza), V. Sârbu – Popa (33 Brebenel), Corneanu, Drăguşin (42 Pişleag), A. Sârbu – M. Ilie (60 N. Sârbu), Bârsan. Antrenor: Claudiu Oncică.

Arbitri: Sebastian Colţescu – Adrian Popescu, Daniel Mitruţi. Rezervă: Cătălin Găman.

Observatori: Aurică Beldeanu, Ciry Mayer, Marian Ezaru.

Echipa antrenată de Victor Naicu va disputa barajul pentru Liga a III-a cu Recolta Dănceu

Podariul a găzduit cel mai important meci al Doljului, judeţul rămas fără vreo reprezentantă în ligile naţionale. Peste 1.500 de spectatori, inclusiv două galerii generoase cu scandările, au vrut să urmărească echipele de frunte ale Ligii a IV-a, care şi-au disputat titlul de campioană şi dreptul de a juca barajul tocmai în ultima rundă. Podariul avea avantajul terenului propriu şi ascendentul victoriei din deplasare, însă totodată avea nevoie de un succes şi de această dată, în timp ce Dunărea era „acoperită” şi cu un egal. Pentru a se crea tensiune, atât înainte de meci, cât şi pe teren, AJF Dolj a trimis un ecuson FIFA să liniştească spiritele, iar Colţescu nu a avut probleme în a gestiona un asemenea joc. Pe un teren foarte bun, care te îndeamnă să pui mingea jos, partida a fost una peste nivelul Ligii a IV-a, cu accente dramatice, îndeosebi spre final, când ambele echipe au fost aproape de titlul judeţean. Podariul a avut iniţiativa în prima repriză, dând senzaţia că antrenorul Naicu a avut dreptate când afirma că echipa sa este mult superioară Calafatului. Ţenovici a deschis scorul devreme, iar Boroiban a avut două execuţii spectaculoase, cu călcăiul şi din foarfecă, ambele ratând la centimetru poarta. Oaspeţii au operat două schimbări din prima repriză, iar efectul s-a văzut, în special prin introducerea lui Pişleag. Alături de veteranul Bârsan, acesta a dus de două ori Calafatul în situaţia de a juca barajul. Alin Sârbu avea să egaleze imediat după pauză, cu un voleu puternic în colţul scurt, dar Podariul a revenit la pupitru, fiindcă Ţenovici a reuşit dubla, după un penalty obţinut de Preda. Mijlocaşul venit de la Işalniţa avea să-i dedice „doppietta” bunicului recent dispărut.

Fiul lui „Mourinho” Stoica a punctat decisiv

Gazdele s-au retras şi au trăit periculos finalul, iar Pişleag a trimis 3 trasoare de la peste 25 de metri care au creat panică la poarta gazdelor, unul nimerind bara. Antrenorii Calafatului au fost eliminaţi după ce i-au imputat agresiv lui Colţescu neacordarea unui penalty, dar centralul avea să le acorde această şansă, după un fault asupra lui Costel Bârsan. Pişleag şi-a încununat prestaţia cu transformarea loviturii şi cu zece minute înainte de final Calafatul era din nou campioana Doljului, în timp ce Podariul se vedea pentru al patrulea an consecutiv în postura de a rata prezenţa în baraj. După ce-şi pusese propria poartă în pericol acordând un corner, Alexandru Stoica avea să aducă golul de titlu Podariului. Fiul lui Fane „Mourinho” Stoica, fostul tehnician al Ştiinţei care a antrenat şi Podariul acum un an, a apărut inspirat la o centrarea care a traversat careul şi a trrimis mingea în colţul lung şi tribunele în delir. Calafatul a forţat a treia egalare cu portarul la centru, dar acestuia nu i-a ieşit driblingul în faţa lui Preda, căpitanul gazdelor conducând liniştit mingea în poarta rămasă la discreţia sa. Podariul a bătut a treia oară pe parcursul acestui sezon Calafatul căpătându-şi dreptul de a disputa barajul interjudeţean.

Podariul dă-n „ceu”?

Noua campioană a Doljului a sărbătorit pe ritmurile „Cântecului pentru Oltenia”, versiunea interpretată chiar de unul dintre observatorii partidei, Ciry Mayer. Antrenorul Podariului, Victor Naicu, fostul stoper al Ştiinţei din anii 90, a câştigat a doua oară la rând Liga a IV-a Dolj, anul trecut fiind campion cu CS Apă Craiova tocmai în detrimentul Podariului. Blondul tehnician de 40 de ani ar putea avea parte de un nou baraj la Rovinari, după cel adjudecat acum un an acolo cu „Apa” în faţa Posadei Perişani. De această dată, pe 19 iunie, la Rovinari sau Motru, Podariul lui Naicu se va înfrunta cu campioana Mehedinţiului, Recolta Dănceu. Până atunci, Naicu îşi doreşte eventul, Podariul urmând să dispute şi finala Cupei României, faza judeţeană, cu CS Işalniţa. „Îmi doresc a doua promovare consecutivă, suntem capabili să ajungem în Liga a III-a” a spus Naicu la final. Dacă Podariul va promova şi Universitatea nu va reveni în vara aceasta, comuna de lângă Craiova va avea singura reprezentantă a Doljului într-un eşalon naţional, după ce Apă Craiova, viitoarea FC Municipal Craiova, a retrogradat din Liga a III-a.

 

Clasamentul play-off-ului Ligii a IV-a

1. Podari          12        7          3          2          23-14   24

2. Calafat        12        7          1          4          19-13   22

3. Filiaşi           12        4          2          6          14-18   14

4. Prometeu     12        2          2          8          14-27   8