Cristiano Bergodi, noul antrenor al Universităţii Craiova

0
301

Italianul Cristiano Bergodi este noul antrenor al Universităţii Craiova, după demisia lui Cornel Papură. Italianul de 55 de ani a semnat un contract pe un an de zile şi va prelua echipa după ce va veni din Italia şi va sta 14 zile în carantină.

„Fiindcă vine din Cetatea Eternă în Cetatea Banilor, putem spune: Habemus antrenor! Dacă ne uităm în urmă, Știința a avut compatibilitate cu școala de antrenori italiană, așa că Cristiano Bergodi are toate șansele să scrie istorie în „vulcanul” alb-albastru. Simbolul lui Lazio, pentru care a jucat 7 ani de zile, a semnat cu Știința un contract valabil până în data de 30 iunie 2021. Bun venit, Mister și adu-ne trofee!” este anunţul Universităţii Craiova.

Iată avantajele şi dezavantajele instalării lui Cristiano Bergodi  

Avantaje:

-E liber de contract.

-A negociat cu Craiova şi în iarnă, după plecarea lui Piţurcă, dar lucrurile au rămas în stand-by.

-Chiar dacă nu ar ajunge imediat în România, are colaboratorii aici, în special Renzo Rossi, care ar putea să se ocupe de job, mai ales că nu este o perioadă stringentă din punct de vedere tactic, întrucât antrenamentele se fac în grupuri mici deocamdată.

-Echipele pe care le-a antrenat au prestat un joc de calitate, iar asta caută Craiova în primul rând. Inclusiv în meciul cu Craiova lui Piţurcă, Voluntariul a dominat şi a condus cu 1-0, pierzând pe final din două faze fixe.

-Ar rezolva şi situaţia lui Pigliacelli, compatriotul său, care a declarat că nu vrea să mai continue la Craiova.

– Deşi este străin, cunoaşte campionatul, cunoaşte limba, are colaboratori care au lucrat şi lucrează în România. În plus, când a fost întrebat, mereu a dat de înţeles că şi-ar dori să antreneze Craiova.

– Italienii au fost mereu agreaţi la Craiova, vezi cazurile Napoli, Mangia. După ce l-a îndepărtat pe Piţurcă, şi Mititelu apelat la un italian, Napoli, pentru a linişti apele.

– Fost jucător important în Serie A, practic una dintre legendele lui Lazio Roma.

– A antrenat multe echipe în România: Progresul, CFR Cluj, FCSB, Rapid, Iaşi ASA Tg. Mureş şi Voluntari, fiind un antrenor căutat.

– Lucrează bine cu tinerii, promovează jucători, indiferent de obiectivele echipei, nu se teme să ofere încredere puştilor.

– Chiar dacă în acest sezon nu avut rezultate, şi în condiţiile unuin lot modest, în stagiunea trecută a salvat Voluntariul, deşi echipa părea condamnată la jumătatea campionatului.

-Când a fost la FCSB l-a înfruntat pe Gigi Becali, atunci când acesta a vrut să pătrundă în vestiar şi să facă schimbări.

Dezavantaje

-Nu poate ajunge imediat alături de echipă, nu poate fi prezentat practic în momentul numirii. Vine şi dintr-o ţară afectată grav de coronavirus.

– A avut un sezon oribil cu Voluntari, având 8 puncte şi o singură victorie şi aceea obţinută numai pentru că adversarul, FCSB, a utilizat o echipă cu mulţi juniori.

– A antrenat în ultimii ani echipe mici în România, nu este obişnuit cu lupta pentru obiective importante, iar în palmares are numai o Supercupă, cu Rapid.

– Deşi este italian, echipele sale nu se apără prea bine, nu ştiu să joace la rezultat, iar Craiova are nevoie în acest moment în primul rând de rezultate, fiind implicată în lupta pentru titlu, jocul contând mai puţin, mai ales în contextul absenţei spectatorilor.

– Chiar dacă a avut rezultate destul de bune pe unde a antrenat, are mandate scurte, cele mai lungi fiind la Modena şi cel de la Voluntari.

– Este în sfera de influenţă a fraţilor Becali, de care este reprezentat.