8 mai- Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

0
192

Voluntarii și personalul angajat al Societății Naționale de Cruce Roșie din România sărbătoresc, astăzi, Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii. Din anul 1863 până în 2020, Mișcarea de Cruce și Semilună Roșie este principalul mijloc de intervenție umanitară la nivel mondial. În ultimii ani, voluntarii și angajații Crucii și Semilunii Roșii au sprijinit peste 160 de milioane de oameni în situații de urgență, de la dezastre naturale la războaie civile.
În cei 157 de ani de existență, mișcarea s-a adaptat mereu provocărilor cu care s-a confruntat. Anul acesta, de la începutul pandemiei, voluntarii și angajații au fost permanent în acțiune, asumându-și riscul îmbolnăvirii, pentru a oferi asistență umanitară și servicii socio-medicale celor în nevoie. Totodată, pentru a ajuta comunitățile să se pregătească, au diseminat informații esențiale pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului.
Această zi aniversară este un prilej să mulțumim celor 14 milioane de voluntari și personalului angajat din cele 192 de societăți naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, care sunt implicați și fac tot ce le stă în putere pentru a sprijini comunitățile afectate de pandemia COVID-19. Fiecare merită aplauzele noastre! Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, președintele Sociatății Naționale de Cruce Roșie din România, a transmis “cele mai calde mulţumiri şi admiraţia mea oamenilor care fac posibilă misiunea Societății Naționale, voluntarilor și angajaților noștri, pentru devotamentul, curajul, implicarea şi munca lor neobosită precum și donatorilor generoși. Vă invit să rămâneţi alături de Crucea Roşie Română, pentru ca împreună să privim spre viitor cu încredere! La mulți ani!”.