Închisoare cu suspendare pentru turcul prins încercând să mituiască doi poliţişti craioveni

0
197

Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat pe Irey Erdogan, cetăţenul turc prins în luna ianuarie încercând să mituiască doi poliţişti craioveni de la Rutieră cu 350 lei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Bărbatul, cu rezidenţa în Caransebeş, judeţul Caraş Severin, a fost depistat în trafic de poliţiştii craioveni conducând băut şi cu viteză, pe 7 ianuarie a.c., şi a crezut că scapă cu şpagă de dosarul penal. Sentinţa, pronunţată vineri, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, pe 19 martie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj hotărau că poate începe procesul cetăţeanului turc Irey Erdogan, prins în luna ianuarie încercând să mituiască doi poliţişti craioveni ca să scape de dosarul penal pentru alcool: „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 4/P/2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul Irey Erdogan, trimis în judecată pentru infracţiunea de dare de mită. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Irey Erdogan”. Irey Erdogan, de 41 ani, cetăţean turc cu rezidenţă pe termen lung în România, în Caransebeş, judeţul Caraş Severin, a fost prins în flagrant, pe 7 ianuarie a.c., de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în timp ce oferea suma de 350 lei unui echipaj alcătuit din doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Poliţiei Rutiere, pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a nu i se reţine permisul de conducere auto. Acesta fusese depistat conducând un autoturism cu viteza de 86 km/oră, iar ca urmare a testării cu etilotestul s-a stabilit că băuse, având o concentraţie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 7 ianuarie, a fost plasat în arest la domiciliu începând cu data de 8 ianuarie şi până la data de 17 aprilie a.c., când a ajuns sub control judiciar.

El a recunoscut comiterea faptelor în faţa judecătorilor craioveni, a cerut să fie judecat în procedura simplificată, beneficiind de reducerea limitelor de pedeapsă, şi a fost condamnat, joi, 3 mai a.c., la 2 ani de închisoare cu suspendare: „Condamnă pe inculpatul IREY ERDOGAN la pedeapsa de 2 ani închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 2 ani. (…) Inculpatul va presta pe parcursul termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la Primăria Caransebeş, judeţ Caraş-Severin”, se arată în hotărârea instanţei. Magistraţii Tribunalului Dolj au revocat măsura controlului judiciar faţă de inculpat, au dispus confiscarea banilor de şpagă şi au decis ca inculpatul să achite 1200 lei cheltuieli judiciare. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

***

În plus, tot săptămâna trecută, magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa şi în cazul lui Antonio Sărdaru, tânărul de 22 de ani, din Craiova, care a fost prins tot în luna ianuarie, de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj încercând să mituiască doi poliţişti de la Rutieră cu 500 de euro ca să-şi scape o rudă de dosar penal. Inculpatul a recunoscut fapta şi a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 6 luni şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii. Şi în acest caz sentinţa poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.