Arest prelungit pentru doljenii care l-au bătut pe bărbatul care i-a prins la furat

0
88

Judecătorii craioveni au prelungit, printr-o hotărâre rămasă definitivă la Curtea de Apel Craiova, arestarea preventivă a celor doi doljeni de 25, respectiv 45 de ani, din comuna Cetate, acuzaţi că, pe fondul neînţelegerilor ivite după vânzarea unui cal, s-au dus noaptea la proprietarul animalului, i-au furat mai multe bunuri din gospodărie, iar când acesta i-a surprins în curte l-au bătut cu o scândură şi o rangă din fier. Cei doi sunt cercetaţi, în stare de arest preventiv pentru tentativă la omor calificat şi tâlhărie în formă calificată.

puscarieReamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, fapta s-a petrecut pe 5 martie a.c., seara, în jurul orei 20.00. Pe fondul unor neînţelegeri legate de vânzarea unui cal contra sumei de 200 de lei, Dănuţ Ciuciunea (45 de ani) şi Gheorghe Bălteanu (25 de ani), din comuna Cetate, cu o dubă la volanul căreia de afla Florin Suliman, de 20 de ani, s-au dus la locuinţa lui Victor Chimirel (45 de ani), din satul Cornu, comuna Orodel, şi au sustras o capră, o drujbă, un flex, hamuri şi alte ustensile gospodăreşti în valoare totală de 450 lei, în contul unei pretinse datorii a lui Chimirel către Ciuciunea, bunuri pe care le-au încărcat în duba cu care veniseră.

Cei doi au revenit în curtea imobilului pentru a mai căuta şi alte lucruri bune de furat, însă au fost surprinşi de proprietar, Victor Chimirel, care avea în mână o bară de fier şi a încercat să-i reţină. Ciuciunea i-a aplicat, însă, mai multe lovituri cu o scândură peste mâini, dezarmându-l, moment în care a intervenit Bălteanu, care a luat bara metalică şi l-a lovit în cap. Nu a fost suficient însă pentru agresori, Ciuciunea continuând să-l lovească cu scândura în zona toracică posterioară pe bărbatul căzut la pământ, cu consecinţa producerii de leziuni traumatice cerebrale semnificative (fracturi cominutive multiple parieto-temporo-occipital dreapta, pareză brahială stângă, etc.), respectiv un traumatism toracic posterior, leziuni de violenţă care au necesitat pentru vindecare 45-50 zile de îngrijiri medicale, au precizat anchetatorii.

Victima a fost salvată de intervenţia unor vecini, care au anunţat şi autorităţile, cei doi agresori fiind prinşi. Leziunile suferite de victimă sunt de natură să-i pună în primejdie viaţa, după cum au constatat medicii legişti, astfel că, Ciuciunea, care este recidivist (fiind condamnat în trecut la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru furt) şi Bălteanu au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi tâlhărie în formă calificată, fiind introduşi în arestul IPJ Dolj, iar pe 6 martie au fost arestaţi preventiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut instanţei menţinerea arestării preventive a celor doi inculpaţi, solicitare admisă de judecătorii de la Tribunalul Dolj pe 27 aprilie a.c.: „Menţine arestarea preventivă a inculpaţilor Bălteanu Gheorghe şi Ciuciunea Dănuţ dispusă prin încheierea nr. 58/06.03.2017 a Tribunalului Dolj. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu”. Cei doi inculpaţi au formulat contestaţii, respinse săptămâna trecută de Curtea de Apel Craiova: „Respinge contestaţiile declarate de inculpaţi, ca nefondate. Obligă inculpaţii la cheltuieli judiciare către stat, în cuantum de câte 100 lei fiecare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu. azi, 03.05.2017”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.