S-au deschis Doljconstruct şi Agrotex

0
1042

La Centrul Multifuncţional din Craiova sunt deschise zilele acestea două târguri specializate pe materiale de construcţii şi utilaje agricole. Aşa cum ne-a obişnuit, Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj  este şi anul acesta organizatorul evenimentului, care cuprinde două mari manifestări expoziţionale Doljconstruct şi Agrotex. Craiovenii pot să viziteze cele două târgurile până duminică, 10 mai 2015, inclusiv, intrarea fiind gratuită.

Astfel, 23 de companii şi specialişti din domenii variate, precum materiale şi tehnologii pentru construcţii, proiectare şi design, vopseluri, decoraţiuni interioare şi exterioare, corpuri de iluminat, instalaţii de încălzire şi climatizare, instalaţii sanitare şi mobilier pentru locuinţe, birouri sau grădini, antreprenoriat şi execuţie vor fi prezenţi cu standuri expoziţionale în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a târgului Doljconstruct. Manifestarea expoziţională este structurată pe două saloane specializate Climaterm şi Mobex. „Avem astăzi o deschidere oficială a celor două târguri, cu mulţumirile sincere tuturor participanţilor, cu eforturile care au fost făcute, să avem speranţa că aceste eforturi se vor întoarce în favoarea dânşilor prin contractele pe care le vor semna. Cele două târguri organizate împreună aduc şi posibilitatea de a audia anumite workshop-uri dedicate noilor produse, noilor tehnologii, prezentărilor firmelor şi crearea unui cadru pentru susţinerea unor discuţii bilaterale între cei care ofertează şi cei care au nevoie de produse”, a precizat ing. Gabriel Vlăduţ, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj.

Salonul Vinului şi Produse Tradiţionale

Târgul regional Agrotex, aflat la cea de-a XXIV-a ediţie aduce ca noutăţi realizarea a două saloane specializate:  Salonul Vinului şi Produse Tradiţionale. Manifestarea reuneşte peste 20 de producători de maşini şi utilaje agricole, instalaţii de irigat, îngrăşăminte chimice pentru agricultură, aparatură şi instalaţii pentru apicultură,  sericultură, floricultură, viticultură, pomicultură precum şi maşini, utilaje, echipamente pentru industria alimentară, produse tradiţionale, dotări pentru laboratoare, controlul şi certificarea calităţii. „Facultatea de Agricultură şi Horticultură a răspuns imediat invitaţiei Camerei de Comerţ, fiind parteneri în acest proiect, deoarece agricultura are nevoie de bani, are nevoie de tehnologie,echipamente dar are nevoie şi de specialişti. Aici sunt foarte mulţi studenţi şi cadre didactice ale facultăţii noastre care este puternic interesată de strângerea relaţiilor dintre mediul economic şi mediul academic”, a subliniat C-tin Băducă, decanul Facultăţii de Agricultură şi Horticultură.

Direcţia Agricolă Dolj este de asemenea un partener serios în cadrul acestui proiect. „Suntem cu toţi prezenţi aici pentru a vă prezenta ultimele noutăţi. Judeţul s-a bazat în ultima vreme din punct de vedere economic, mai mult pe dezvoltarea agriculturii, de aceia noi am adus aici documentaţii, materiale suport care să-i ajute pe fermieri să-şi facă proiecte, pentru a fi la curent cu toate noutăţile care vin dinspre Bruxelles şi Ministerul Agriculturii pentru ca afacerile iniţiate de domniile lor să se dezvolte şi mai mult”, a spus ing. Ion Gavrilescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Dolj.