Rosso-nerra – bestia nerra pentru Craiova

0
222

Reşiţa a câştigat din nou pe „Ion Oblemenco”, aşa cum a făcut-o şi în toamnă şi complică serios calculele promovării Universităţii

Universitatea Craiova – Metalul Reşiţa    1-2

Au marcat: Ferfelea 17 / Mureşan 43, Făgărăşanu 86.

Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 5.000

Universitatea: Brac 5 – Cârjă 4, Ljubinkovic 5, Izvoranu 5, Vătăjelu 5 – Vandelanoitte 5 – Varga 6, Pleşan (82 Valskis) 5, Ferfelea (64 Sin) 6, Şerban 4 (13 Ganea) 4– Curelea 5. Antrenor: Gabi Balint

Metalul: Zimmermann 7 – Cristian R 6 (60 Făgărăşanu) 7, I. Popescu 7, I. Tătaru 4, Murgoci 6 (77 Ad. Stoica) 6 – Breşneni 6, Vaştag 7 – O. Vasile (cpt.) 7, Opriţa 6, I. Szabo 6 – Mureşan 7 (85 Enescu) 6. Antrenor: Marian Pană.

Arbitri: Andrei Chivulete (Bucureşti) – Vodă Alexandru (Alba Iulia), Burlacu Florin (Urziceni). Rezervă: Costeie Adrian (Tg. Jiu)

Observatori: Florescu Nicu (Sibiu), Tomoioagă Grigore (Rm. Vâlcea)

Dezastrul de la Târgu Mureş a produs schimbări doar în primul unsprezece, unde Balint a introdus 3 jucători noi, dar jocul a fost la fel de modest, iritându-i pe cei 5.000 de spectatori. Printre ei, şi fostul campion mondial cu Brazilia, Gilberto Silva, talonat îndeaproape de Gică Craioveanu. Patru ocazii mari a avut Reşiţa pe „Ion Oblemenco” în prima jumătate de oră, dar Craiova era în avantaj fără a-şi crea vreuna. Asta fiindcă Tătaru s-a împiedicat la 16 metri în faţa lui Ferfelea, iar cadoul n-a fost refuzat de play-makerul alb-albaştrilor, lăsat singur cu Zimmerman. Bănăţenii au plusat cu darurile, făcând henţ în careu, dar Andrei Chivulete i-a salvat refuzând să acorde un penalty evident. Înainte să se încheie repriza, Mureşan a scăpat pe dreapta dintr-o poziţie dubioasă şi Brac n-a avut replică la şutul pe colţul lung. În partea a doua, Craiova s-a aşezat mai temeinic în jumătatea adversă, dar n-a făcut decât să încerce aceleaşi centrări obsedante către Curelea, ocaziile întârziind, spre exasperarea spectatorilor. Când Făgărăşanu a fost scăpat decisiv în careul mic şi a făcut 2-1, publicul a renunţat să mai spere şi a părăsit arena, nu înainte de a declanşa un cor de huiduieli şi a cere demisia lui Balint. Valskis putea aduce totuşi un punct înapoi, dar singur cu Zimmerman l-a nimerit pe acesta pe plonjon. La final, Balint a aflat că ziua cea mai frumoasă din cariera sa de fotbalist a fost una nefericită pentru olteni, înjurăturile din final vizând şi performanţa Stelei din ’86. Precedentele eşecuri de pe teren propriu ale Craiovei în acest sezon au avut drept consecinţă schimbarea antrenorului, Lincar şi Stângă nebeneficiind de o a doua şansă. O va avea Balint?

Gabi Balint:

„Ne batem singuri, am pierdut pe greşelile noastre. Sigur, poate şi pe cea a arbitrului, fiindcă dacă ni se acorda acel penalty, altfel decurgea jocul. Trebuie să ieşim din această pasă proastă. Am văzut că publicul mi-a cerut demisia. Dacă patronii vor decide că după două eşecuri trebuie să plec, asta este, mă voi supune. Ştiam că la Craiova nu există răbdare”

Marian Pană:

„Ne gândim la promovare după această victorie, mai ales că urmează 3 meciuri acasă. Chiar dacă nu avem bani mulţi, avem jucători care pun suflet pentru echipă şi o să profităm din plin de această şansă”

 

1. ASA Tg. Mureş       14        8          3          3          19-10   27

2. CS Universitatea     14        7          2          5          20-17   23

3. Gloria Bistriţa          14        5          5          4          14-13   20

4. CSM Rm. Vâlcea    14        5          4          5          15-14   19

5. Metalul Reşiţa         14        6          1          7          13-16   19

6. FC Olt Slatina         14        2          3          9          7-18     8

 

Liga a II-a, seria a II-a, play-off

CS Universitatea – Metalul Reşiţa 1-2

FC Olt – CSM Rm. Vâlcea 0-2

Gloria Bistriţa – ASA Tg. Mureş 0-1