HANDBAL (F) / Gyor, pas imens spre cucerirea în premieră a Ligii Campionilor

0
37

Formaţia maghiară ETO Gyor a luat o opţiune extrem de serioasă pentru  a-şi trece în palmares prima Ligă a Campionilor din istorie, după ce s-a impus, duminică seară, cu 24-21, în manşa tur a finalei competiţiei, pe terenul norvegiencelor de la Larvik HK.

Deşi pornea drept mare favorită graţie celor două victorii la scor realizate în grupele principale, de fiecare dată la şase goluri, adversara Oltchimului din semifinale n-a avut deloc un meci uşor contra scandinavelor, Blanco, Sulland sau Riegelhuth  dovedindu-se de neoprit în debut (6-4, min.13). Dar Gyor, cu Radicevici şi Loke în mare formă, a revenit imediat şi a întors rezultatul (7-9, min. 18). Cum a făcut-o ulterior şi Larvik, care a intrat cu avantaj minim la cabine, după ce Blanco a marcat în ultima secundă de pe semicerc (13-12).

Vecinele de la vest au avut mari probleme şi în startul reprizei secunde! Larvik a apăsat pe acceleraţie şi s-a distanţat la patru goluri (17-13, min. 36). Imediat, Martin Ambros a cerut time-out şi şi-a liniştit elevele. Care au început să joace din ce în ce mai bine! Fond pe care norvegiencele au căzut şi psihic, ratând inclusiv de la 7 metri! A fost semnalul suficient pentru Gyor, care nu a mai primit decât patru goluri în ultimele 24 de minute. În atac, maghiarele au trăit prin evoluţia senzaţională a lui Gorbicz (foto), care a fost factotum: a driblat, a pasat şi a marcat inclusiv după pătrunderi prin defensiva solidă a nordicelor. Astfel, Gyorul s-a impus la trei goluri şi are o mână pe trofeu. Returul are loc sâmbătă , la ora 16:15, la Veszprem.

2 finale a pierdut Gyor în ultimele 6 ediţii de Ligă (2009 şi 2012), de alte 4 ori înclinându-se în semifinale. În schimb, o singură dată a ajuns Larvik în finală, pe care a şi câştigat-o, în 2011.