Copii din Dolj, premiaţi de UEFA

0
288

Şase copii din Dolj, care provin din familii cu situaţie financiară modestă, şi-au împlinit visul: vor participa la finala Europa Ligue din 9 mai, la Bucureşti. UEFA şi Federaţia Română de Fotbal le –a acordat bilete gratuite, organizând o tombolă cu zece astfel de surprize. Ceilalţi patru câştigători sunt din capitală.

Extragerea biletelor a fost realizată de fotbalistul Miodrag Belodedici, pe 4 mai a,c, la sediul Federaţiei Române de Fotbal. În urne au fost numele a o sută de copii, care au participat pe 21 martie a.c. la activităţile organizate de fundaţia Terre des Hommes pentru a marca „Ziua internaţională împotriva discriminării rasiale”.

«Acţiunile de la finala lunii martie au fost organizate prin proiectul „Mişcare, joc şi sport”, finanţat de UEFA pentru dezvoltarea psihosocială a copiilor. Participanţii la activităţi sunt elevi incluşi în diverse programe educaţionale ale noastre», a  precizat Mihai Enache, reprezentant Terre des Hommes Dolj.

Pentru prima dată în tribune

Doi dintre câştigătorii biletelor pentru finala Europa League sunt din Filiaşi, unul de la Măceşu de Sus, unul de la Afumaţi, iar ceilalţi doi de la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Dolj. Cu toţii se aşteaptă ca experienţa să fie una de neuitat.

„Am mai fost la Bucureşti, dar niciodată la un meci aşa mare. Am fost foarte fericit când am auzit că am câştigat biletul. Cred că va fi ceva de neuitat”, spune Bogdan Dinu din Filiaşi. Printre participanţi se află şi fete. Lorena Berbecaru, de exemplu, are nouă ani, este din Filiaşi, iar biletul de la UEFA o va aduce pentru prima dată în tribuna unui meci de fotbal. „Va fi o experienţă unică şi abia aştept să văd cum mă voi simţi”, a mărturisit cu entuziasm copila.

Câştigătorii au fost felicitaţi şi de Joseph Aguettant, reprezentant Terre des Hommes pentru România. „Vă felicit pentru că aţi fost norocoşi. Aceste bilete nu reprezintă însă doar noroc. Voi aţi fost aleşi pentru că aţi demonstrat că sunteţi activi, respectaţi regulile jocului şi nu faceţi discriminări. Pe scurt, se datorează şi meritului vostru. Sper să reveniţi cu impresii bune din această experienţă. Noi suntem o fundaţie care nu oferă sprijin material pentru copii, ci îi ajutăm să devină lideri. Prin urmare, mult succes liderilor!”, a precizat Joseph Aguettant. Copiii vor pleacă spre Bucureşti mâine la primele ore ale dimineţii, însoţiţi de câteva cadre didactice.