Rednic, demis, în sfârşit, de Viitorul

0
278

După ce l-a tolerat neverosimil de mult pe Mircea Rednic, Gică Hagi l-a dat afară, cu o etapă înaintea terminării sezonului regular. Înfrângerea de acasă cu lanterna roşie, Poli Iaşi, scor 1-2, în restanţă, l-a exasperat pe patronul Viitorului, care şi-a asumat, în sfârşit, decizia de a-l demite pe “Puriu”, probabil cel mai slab antrenor din România. Înlocuindu-l pe spaniolul Barrera, Rednic a preluat echipa de pe loc de play-off şi a dus-o spre retrogradare, câştigând numai 2 meciuri din 18.

„Din cauza lipsei de rezultate, conducerea FC Viitorul Constanța a decis să întrerupă colaborarea cu antrenorul Mircea Rednic, căruia îi mulțumim pentru munca depusă pentru clubul nostru” a anunţat Viitorul.

“Performanţele” obţinute de Rednic la începutul carierei, titlurile cu Rapid şi Dinamo, sunt demult apuse şi se ştie foarte bine în ce condiţii au fost obţinute. După ce n-au mai funcţionat vechile obiceiuri în fotbalul românesc, Rednic şi-a revelat adevărata valoare ca antrenor, contribuind decisiv la prima retrogradare din istoria Universităţii Craiova, în 2005, picând-o şi pe Poli Iaşi, anul trecut, numai decizia FRF de a mări numărul de echipe din Liga I salvând formaţia din Copou. Probabil şi pe Viitorul o păştea aceeaşi soartă, dacă ar mai fi continuat şi în play-out cu Rednic. Oricum, este surprinzător cum Gică Hagi a mers aproape până în pânzele albe pe mâna lui Rednic, punându-si in pericol proiectul. Demis de la Standard, Gent, Mouscron, Faisaly, etc, Rednic a revenit în România, unde a nenorocit alte echipe.

“Puriul” nu a convins pe nicăieri de foarte mult timp, fie că a fost vorba de România, Belgia sau ţările arabe şi rămâne de văzut dacă va ma păcăli pe cineva să-i ofere banca tehnică, el având, totuşi, o presă foarte bună în Capitală, motivele fiind lesne de înţeles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *