Senatul dezbate proiectul PSD referitor la recompensarea financiară a familiilor medicilor decedaţi în lupta împotriva coronavirusului

0
171

Senatul dezbate miercuri proiectul PSD referitor la recompensarea financiară a familiilor personalului medical decedat în lupta împotriva coronavirusului iniţiat de senatorul PSD Florin Orţan şi susţinut de aproape toţi senatorii social-democraţi.

Iniţiativa legislativă prevede acordarea echivalentului a două salarii medii pe economie ca ajutor de înmormântare de asistenţă medicală şi medicamente gratuite pentru membri familiilor cadrelor medicale care au murit din cauza coronavirusului. De asemenea, urmaşii cadrelor medicale beneficiază de scutire de impozit pe terenuri şi clădiri.

Urmaşii cadrelor medicale decedate în lupta împotriva coronavirusului vor primi o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salariului pe care îl avea cel decedat. Dacă cel decedat nu are urmaş şi era unicul susţinător al părinţilor săi, aceştia vor beneficia de pensia de urmaş.

Proiectul prevede, de asemenea, instituirea Zilei personalului medical în data de 11 martie, care să fie sărbătorită anual, prin grija Ministerului Sănătăţii.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.