Calculatoare de la Crucea Roşie pentru copiii din 15 centre de plasament

0
128

Crucea Roşie Română – Filiala Dolj derulează, în perioada februarie-aprilie a.c., un proiect umanitar menit să vină în sprijinul copiilor asistaţi în centrele de plasament din Craiova. Acesta se desfăşoară sub genericul “Îmbunătăţirea condiţiilor de trai în centrele de plasament din România”, în 16 judeţe din ţară şi două sectoare din municipiul Bucureşti, şi este finanţat de Crucea Roşie Germană. Suma pusă la dispoziţia filialei doljene pentru implementarea proiectului este de 5.000 de euro.

Potrivit reprezentanţilor Crucii Roşii Române – Filiala Dolj, proiectul se derulează pe parcursul a trei etape. Prima dintre ele, parcursă deja, a presupus analiza şi identificarea nevoilor din centrele de plasament cu sprijinul DGASPC Dolj. “Au fost achiziţionate 15 calculatoare pentru cele 15 centre de plasament de tip familial întrucât majoritatea copiilor sunt elevi şi au nevoie de informaţii ce se pot obţine uşor folosind internetul. De asemenea, au fost cumpărate şi trei videoproiectoare pentru centrele de plasament unde sunt asistaţi copiii cu dizabilităţi, acestea fiind necesare pentru îmbunătăţirea activităţilor specifice, de logopedie, educaţie specială şi socializare”, a afirmat Maria Vintilă, director Crucea Roşie Română – Filiala Dolj.

Prima “lecţie” de informatică a fost deja predată

Cea de-a doua etapă a proiectului a prevăzut distribuirea materialelor achiziţionate în centre, cu sprijinul voluntarilor. Au fost deja distribuite şi instalate calculatoarele în cele 15 case de tip familial, cu sprijinul voluntarilor, care le-au şi “predat” beneficiarilor prima lecţie de utilizare a calculatorului. În cadrul celei de-a treia etape a proiectului “Îmbunătăţirea condiţiilor de trai în centrele de plasament din România” au loc activităţi de educaţie pentru sănătate, iniţiere în acordarea primului ajutor de bază şi implicarea tinerilor din centre în activităţile de Cruce Roşie.

«În data de 27 martie a.c. am organizat o primă activitate de educaţie pentru sănătate, de păstrare a igienei personale şi colective, la Şcoala Gimnazială “Gheoghe Bibescu”, unde învaţă o mare parte a copiilor asistaţi în aceste centre. Această activitate a fost coordonată de trei voluntare ale filialei – Mitroi Bianca, Burduşel Daiana şi Drăgoescu Mihaela, iar din centre au fost prezenţi 51 de copii. La finalul acţiunii, aceştia au primit în dar produse de igienă – pastă de dinţi, periuţe de dinţi, săpun», a mai precizat Maria Vintilă, director Crucea Roşie Română – Filiala Dolj.