Mangia: “Vrem titlul şi Cupa României!”

0
436

Deşi echipa sa a terminat sezonul regulat cu două eşecuri, antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a spus pentru prima dată răspicat, înaintea startului play-off-ului, că obiectivul în Bănie în acest sezon este câştigarea ambelor trofee, titlul şi Cupa României, menţionând că de acum încolo Universitatea va trebui să-şi impună an de an aceste două obiective.

„Sigur în acest an vrem să ne batem pentru titlu şi pentru Cupa României, sunt două obiective importante pentru noi şi avem calitatea necesară pentru a ne îndeplini aceste ţeluri. În Cupă suntem la doi paşi distanţă, iar în campionat avem ceva puncte de recuperat. Este nevoie să fim uniţi, sunt foarte importanţi jucătorii, trebuie să-i protejăm. Am zis tot timpul că vom vorbi după sezonul regulat de obiective. Cred că de acum încolo, de anul acesta şi în anii viitori Craiova trebuie să aibă această mentalitate, de a se lupta pentru campionat. Şi nu mai vreau să vorbesc de arbitri, anul trecut şi în toată cariera mea nu am făcut asta, dar anul acesta am văzut că lumea aşa face aici, însă de acum înainte nu mai vreau să vorbesc de arbitri, mai ales că eu consider că este foarte dificilă această meserie, de arbitru”.

După ce a intrat în conflict cu fanii olteni la finalul meciului trecut, Mangia a recunoscut că a greşit, explicând reacţia sa prin faptul că a simţit nevoia să-şi apere jucătorii care au fost fluieraţi. Italianul spune că s-a convins de ceva vreme că stă pe banca echipei cea mai iubită din România.

„Am greşit după meciul trecut, am exagerat, pentru că nu trebuie să mă cert cu suporterii, dar tot ce fac este pentru a-mi apăra jucătorii. Am fost nervos pentru că am văzut că au fost atacaţi jucătorii, dar eu am mare respect pentru fani, din ce am văzut de când sunt aici, sunt la cea mai iubită echipă din România şi le-am mulţumit mereu fanilor pentru ataşamentul lor. Nu vreau să plec de la Craiova, mai am încă doi ani de contract, deja am început să pregătesc cantonamentul din vară. Am mare respect pentru toţi antrenorii care au fost la Craiova în trecut, nu am intenţionat să-i ofensez cumva, cu atât mai puţin pe Sorin Cârţu, care a făcut performanţă aici. Dacă am greşit, am făcut-o din cauză că am vrut să-mi apăr jucătorii şi poate şi pentru că nu stăpânesc foarte bine limba română. Munca mea este la Craiova, nu mă gândesc la alte echipe. Prima dată când am venit la Craiova mi s-a spus că nu mă prinde paltonul şi atunci m-am gândit dacă e bine să rămân sau nu”.

Devis Mangia spune că trebuie să schimbe ceva faţă de meciul trecut cu Astra, pentru ca rezultatul să fie altul în meciul de duminică, ora 20: „Este primul meci din play-off şi vrem să-l câştigăm. Sunt sigur că va fi o atmosferă foarte bună şi vrem să-i mulţumim pe fani. Trebuie să schimbăm ceva faţă de meciul trecut, fiindcă e evident că am făcut greşeli dacă am pierdut, trebuie să învăţăm din acele erori. Echipa noastră are alte caracteristici acum, după ce a plecat Mitriţă, dar eu sunt mulţumit de jucătorii pe care-i am. Problema nu a fost la apărători, ci la anumite situaţii de joc pe care trebuie să le interpretăm altfel”.

Mateiu: „Sunt sigur că vom avea altă faţă şi vom bate Astra acum”

Alexandru Mateiu este convins că el şi coechipierii vor avea altă evoluţie în faţa Astrei şi se vor impune de acceastă dată: „Ne aşteaptă un meci foarte greu, ştim cu toţii că Astra este o echipă puternică, am văzut asta şi în meciul trecut, dar sunt sigur că dacă noi suntem sută la sută pregătiţi şi suntem atenţi vom câştiga. Am mare încredere şi sunt sigur că vom avea altă faţă. Nu cred că ei se gândeau că vor câştiga la Craiova, au avut şi puţin noroc. Nu este nicio presiune cu acest obiectiv, de a câştiga titlul, pentru că oricum avem obiectiv să câştigăm orice meci. În ciuda celor două înfrângeri, starea de spirit este foarte bună şi cred că vom face treabă. Sunt sigur că vor fi şi mai mulţi suporteri faţă de meciul trecut şi ne vor susţine şi mai frenetic. Nuno Rocha este un băiat deştept şi ştie cum să gestioneze astfel de momente, este colegul nostru şi mereu când a intrat ne-a ajutat foarte mult. Nu contează cine are banderola, trebuie să fim cu toţii lei pe teren. Nu mă gândesc decât să luăm 6 puncte în următoarele două meciuri, apoi la echipa naţională, dacă voi fi convocat”.