MAE / Atenţionare de călătorie în Belgia: Acţiuni stradale pentru susţinerea drepturilor femeilor

0
303

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că vineri, 8 martie, este posibil ca circulaţia rutieră, în special în zona centrală a capitalei şi în Cartierul european, să fie perturbată din cauza unor acţiuni stradale pentru susţinerea drepturilor femeilor.

Cetăţenii români, afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32(0)23475338, +32(0)23450040 şi +32(0)23441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +32(0)23440854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://bruxelles.mae.ro/, www.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Pe 8 martie este marcată, în fiecare an, Ziua internaţională a femeii, care, potrivit ONU, este un prilej de a sărbători actele de curaj şi hotărâre ale femeilor obişnuite ce au jucat un rol extraordinar în istoria ţărilor şi comunităţilor lor, de a reflecta asupra progreselor înregistrate şi de a cere schimbări.

Tema din 2019, “Think equal, build smart, innovate for change”, se axează pe modalităţi inovatoare care să promoveze egalitatea de gen şi împuternicirea femeilor, în special în domeniile sistemelor de protecţie socială, accesului la serviciile publice şi infrastructurii durabile. (Sursa: Agerpres)