Gabriel Oprea intră în judecată, pe fond

0
83

generalul_gabriel_opreaJudecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins astăzi contestaţia depusă de Gabriel Oprea şi au dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul vicepremier este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI.

Magistraţii au respins atât contestaţia lui Gabriel Oprea, cât şi pe cele depuse de ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută o decizie a unui alt complet de la ÎCCJ din 19 octombrie 2016. La acea dată, judecătorii respinseseră toate cererile şi excepţiile ridicate în dosar.

Decizia instanţei este definitivă şi urmează ca magistraţii să stabilească un termen pentru începerea judecării pe fond a dosarului.

În luna mai 2016, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Gabriel Oprea, care a îndeplinit funcţiile de viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.