Tăriceanu: După intrarea TVR în insolvenţă vine rândul Guvernului pentru a lua măsuri complementare

0
356

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat ieri că a redactat propunerea legislativă pentru intrarea TVR în insolvenţă, pe care o va prezenta grupurilor parlamentare şi a precizat că este rândul Guvernului să ia măsuri complementare.

“Eu cred că situaţia este într-adevăr una care necesită o acţiune rapidă şi sigur că după ce Parlamentul decide aceste lucruri, vine rândul Guvernului pentru a lua măsurile complementare pentru a redresa în mod efectiv situaţia la televiziunea publică”, a declarat Tăriceanu la sediul partidului, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că a redactat propunerea pe care o va prezenta luni grupurilor parlamentare. “Această propunere am redactat-o, o s-o prezint astăzi în Parlament colegilor din grupurile parlamentare. Propunerea e foarte simplă, se referă la două aspecte. Introducerea unui articol suplimentar care să poată permite consiliului de administraţie al TVR să ceară intrarea în insolvenţă şi o modificare suplimentară – pe perioada insolvenţei Consiliul de Administraţie va trebui să se rezume numai la supravegherea politicii editoriale. Administratorul judiciar este cel care face conducerea economică a societăţii pe perioada de insolvenţă”, a precizat copreşedintele ALDE.

De asemenea, Tăriceanu a amintit că TVR nu are un Consiliu de Administraţie în momentul de faţă şi că Parlamentul va trebui să se ocupe şi de numirea acestuia. “Am notat punctul de vedere al preşedintelui PSD, care şi el pare să agreeze această formulă, am văzut şi punctul de vedere exprimat de preşedintele Comisiei de cultură, mass media de la Cameră, domnul Ştirbu, din partea PNL, care şi el acceptă că aceasta ar fi soluţia”, a conchis preşedintele Senatului.