A dat peste cap radarul poliţiştilor cu… 184 km/h

0
101

Peste 100 de amenzi au aplicat poliţiştii rutieri doljeni în urma unei razii desfăşurate duminică, pe drumurile din judeţ, 62 dintre acestea fiind pentru viteză excesivă. Oamenii legii au dat şi peste şoferi care au doborât recordurile de viteză, fără să-şi dea seama că ar fi putut fi implicaţi în evenimente cu urmări grave, doi craioveni fiind prinşi circulând cu 111, respectiv 184 km/h.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri doljeni au organizat, pe principalele drumuri din judeţ, o amplă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză instituit pe anumite sectoare de drum. Pe parcursul acestor activităţi, poliţiştii au constatat şi aplicat 115 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile codului rutier, în valoare de aproape 20 000 lei, iar dintre acestea 62 de amenzi au fost aplicate unor conducători auto care au circulat cu viteză excesivă. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 7 permise de conducere, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri l-au depistat pe Dragoş F., de 20 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism Mercedes, pe strada Râului din municipiu, cu viteza de 111 km/h. Tânărul a fost sancţionat de poliţişti cu amendă în valoare dede 945 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. Însă recordul îl deţine Irinel S., de 45 de ani, din Craiova, care a fost depistat în timp ce conducea, pe DN 6 Craiova – Filiaşi, în localitatea Işalniţa, un autoturism marca BMW cu viteza de 184 km/h (adică cu 114 km/h peste limita legală admisă pe tronsonul respectiv de drum). „Conducătorul auto nu a avut nici permisul de conducere asupra sa, astfel că a fost sancţionat de poliţiştii de la Rutieră cu amendă în cuantum de 1.575 lei, totodată fiindu-i suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.