Pulover retras de la vânzare de Gucci

0
63

Brandul de lux Gucci a retras de la vânzare un pulover din lână, de culoare neagră, în urma criticilor apărute în reţelele sociale, potrivit cărora croiala acestuia ar sugera un stereotip ofensator în privința persoanelor de culoare.

Ţinta criticilor a constituit-o gulerul înalt al puloverului, care acoperă partea inferioară a feţei, la fel ca o cagulă. Dar și decupajul din dreptul buzelor, care imită forma acestora, cu un contur de lână roşie.

Incidentul continuă o serie de asemenea situații în care au fost implicate branduri de lux. Luna trecută, Prada a retras de la comercializare produse în care unii au văzut același stereotip privind persoanele de culoare, faţă de culoare închisă, cu buze roşii, proeminente. Marca a scos de la vânzare linia de produse Pradamalia, printre care figurau brelocuri aducând aminte de nişte maimuţe cu buze mari, de culoare roşie.

De asemenea, Dolce&Gabbana şi-a anulat prezentarea de modă de la Shanghai pe fondul acuzaţiilor de rasism, după ce, într-o reclamă, un model chinez mânca pizza şi paste cu beţişoarele. (sursa: PROTV)