Dolj: Acțiune a IPJ Dolj pentru prevenirea furturilor de lemne

0
107
Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, în cursul zilei de astăzi, poliţişti din cadrul Secției Rurale 12 Daneți, cu sprijinul lucrătorilor Poliției Oraș Bechet și reprezentanți ai Ocolului Silvic Dăbuleni, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor și deținerii ilegale de material lemnos în comunele doljene Apele Vii şi Celaru. 
Poliţiştii Secţiei Rurale 12 Daneţi au efectuat, în cursul zilei de astăzi, 5 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de tăiere, sustragere şi deţinere ilegală de material lemnos, ocazie cu care au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 5,5 m.c. de lemne a cărei prevenienţă nu a putut fi dovedită. Oamenii legii au constatat patru infracţiuni şi au aplicat două sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 6.000 lei. În cadrul acestei acţiuni, oamenii legii au controlat 8 autovehicule şi au condus la sediul poliţiei 7 persoane. Totodată, pe parcursul cercetărilor au fost identificate şi 2 persoane ca principali suspecţi de săvârşirea de infracţiuni silvice. Este vorba despre I. Alexandru , de 19 ani, respectiv N. Răzvan, de 22 de ani, ambii din comuna Celaru, sat Marotinu de Sus, judetul Dolj. 
 Exemplu꞉ Faţă de N. ROBERT, de 23 ani şi G. A., de 17 ani, ambii din comuna doljeană Apele Vii, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 3000 lei, aplicată fiecăruia dintre ei pentru deţinerea de material lemnos fără documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor cu privire la legalitatea provenienţei acestora.