Craiovean judecat în stare de arest preventiv pentru dare de mită

0
377

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Nicu Jenică Velcu, bărbatul de 31 de ani, din Craiova, care a vrut să mituiască doi poliţişti din Filiaşi cu 150 de lei pentru a nu i se reţine permisul de conducere. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Dolj cu propunere de menţinere a măsurilor preventive faţă de inculpat, acesta fiind după gratii de pe 20 ianuarie a.c..

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj au anunţat, ieri, că au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Velcu Jenică Nicu, de 31 de ani, din Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată, procurorii au reţinut faptul că, pe 20 ianuarie a.c., un echipaj de poliţie rutieră format din agentul şef adjunct de poliţie Balaci Alin şi agentul principal Tapalagă Ion, ambii de la Formaţiunea de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere a traficului auto în comuna Brădeşti, pe DE 70 Craiova – Filiaşi, au oprit un autoturism care se deplasa cu viteza de 119 km/h pe o porţiune de drum cu limita de 50 km/h. Conducătorul autoturismului, Nicu Jenică Velcu, de 31 de ani, din Craiova a încercat să scape oferindu-le celor doi poliţişti suma de 150 lei ca să nu îi reţină permisul de conducere şi să nu-l amendeze. Agenţii de poliţie au refuzat mita oferită de conducătorul auto, au informat conducerea IPJ Dolj şi pe lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care au preluat cercetările, împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, reuşindu-se prinderea în flagrant a lui Velcu, în timp ce încerca, din nou, să le dea şpagă celor doi agenţi de poliţie. A fost ridicat şi dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat de procurorul de caz, care, la final, a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Pe 21 ianuarie a.c., Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui velcu, măsură menţinută şi de Curtea de Apel Craiova. Dosarul se va judeca la Tribunalul Dolj.