Ucigaşul de la Lipovu, condamnat la 10 ani de detenţie

0
213

Autorul crimei din comuna doljeană Lipovu, bărbatul de 34 de ani care a ucis cu sânge rece o localnică de 33 de ani şi a aruncat-o, dezbrăcată, într-un lan de floarea-soarelui de la marginea localităţii, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Bărbatul a recunoscut faptele şi a cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă, solicitare admisă de instanţă. Hotărârea, pronunţată joi, 4 februarie a.c. de Tribunalul Dolj, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Doljeanul a fost acuzat că s-a enervat atât de tare pentru că victima i-a refuzat avansurile, încât a lovit-o repetat cu o furcă şi cu coada acesteia până i-a zdrobit capul.

Judecătorii Tribunalului Dolj au pronunţat, joi, 4 februarie a.c., sentinţa, în cazul doljeanului care a ucis o femeie din comuna Lipovu pentru că i-a refuzat avansurile, aruncându-i cadavrul într-un lan de floarea-soarelui. Pentru că autorul, Marius Marin, de 34 de ani, din Lipovu, a recunoscut comiterea faptei şi a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, judecătorii de la Tribunal l-au condamnat la 10 ani de puşcărie: „condamnă pe inculpatul MARIN MARIUS la pedeapsa principală de 10 ani închisoare cu executare în regim de detenţie. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului MARIN MARIUS durata reţinerii şi arestării preventive de la 15.07.2015 la zi”, se arată în hotărârea instanţei. Judecătorii l-au menţinut pe inculpat după gratii şi l-au obligat la plata sumei de 1850 lei cheltuieli judiciare. Atât bărbatul condamnat, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cei care l-au trimis în judecată, pot face apel, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

Trupul victimei, găsit într-un lan de floarea-soarelui

Reamintim că, pe 13 iulie 2015, în jurul orei 21.00, poliţiştii din comuna Lipovu erau anunţaţi că, în extravilanul localităţii, într-un lan de floarea-soarelui, a fost găsit cadavrul unei femei, complet dezbrăcat şi parţial devorat de animalele sălbatice. Priveliştea a fost cumplită pentru bărbatul care s-a dus să-şi inspecteze cultura şi a găsit victima fără piciorul stâng, cu craniul şi toracele la vedere. Oamenii legii au ajuns rapid la faţa locului, au izolat perimetrul, ulterior în zonă făcându-şi apariţia echipe de cercetare formate din poliţişti criminalişti şi coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Până la lăsarea întunericului anchetatorii reuşiseră doar să stabilească faptul că victima nu fusese ucisă în locul respectiv, ci fusese aruncată acolo, întrucât nu era sânge în zonă. Cadavrul a fost ridicat şi transportat la morgă, unde medicii legişti, în urma autopsiei, au stabilit că era vorba despre o crimă. Potrivit raportului preliminar medico-legal, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei şi dilacerării meningo-cerebrale, urmare a unui traumatism cranio-cerebral cu fractură multieschiloasă de boltă şi bază de craniu. Leziunile traumatice s-au putut produce prin compresiune între două planuri dure (călcare), lovire cu un corp dur.

Fiica vitregă a victimei a oferit un „fir” important

În acest condiţii, marţi dimineaţă anchetatorii au pornit din nou la Lipovu, încercând să afle cum şi-a găsit sfârşitul victima, Floriana Ploşteanu, de 33 de ani din localitate. Fiica vitregă a victimei a fost cea care le-a oferit cel mai important indiciu, după ce şi-a amintit că, în timp ce discutau la telefon, pe lângă mama sa, care mergea pe jos către Radovan, a trecut un bărbat care a strigat-o şi întrebând-o ce se întâmplă, Floriana i-a spus că e „Traian al lui Zorinel” care trece cu căruţa pe lângă ea. Oamenii legii l-au căutat prin comună pe „Traian al lui Zorinel”, reuşind să afle că este vorba, de fapt, despre Marius Marin, de 34 de ani, din localitate. Bărbatul a fost adus la Postul de Poliţie, a fost luat la întrebări, însă nu a spus nimic, insistând că el nu are nici o treabă cu crima sau cu victima. Între timp însă anchetatorii au reuşit să descopere locul crimei, hainele victimei, pline de sânge şi mai multe bucăţi de lemn, din ceea ce fusese o coadă de furcă. Pus în faţa probelor descoperite de anchetatori, Marius Marin a recunoscut că a trecut cu căruţa pe lângă femeie, pe câmp, s-a întors după ea, i-a făcut avansuri, însă a fost refuzat, aşa că de ciudă a lovit-o cu furca în cap, apoi cu coada acesteia, până s-a rupt în mai multe bucăţi. A tras-o apoi în lanul de floarea-soarelui unde a dezbrăcat-o, rupându-i hainele. Dându-şi seama că nu mai mişcă, bărbatul a pus-o în căruţă şi şi-a continuat deplasarea cu ea către Radovan, însă după vreo 500 de metri a intrat cu căruţa până în mijlocul plantaţiei lanului, unde într-un  loc circular, din care vegetaţia lipsea, a aruncat cadavrul, pe care l-a  acoperit cu lucerna cosită pe care o avea în căruţă, apoi a plecat către casă. Ulterior bărbatul s-a hotărât să scape şi de căruţa cu care transportase victima. A demontat-o, ajutat de un prieten căruia îi spusese că a lovit o maşină şi nu vrea să fie descoperit de  proprietarul acesteia, a  ascuns structura metalică în spatele unei locuinţe abandonate care aparţinuse cumnatului său, într-o  zonă cu vegetaţie sălbatică  înaltă, iar părţii de lemn i-a dat foc, rămăşiţele fumegânde fiind descoperite de anchetatori. Mai mult, şi-a cumpărat o altă căruţă şi a schimbat şi potcoavele calului. Din fericire, toate acestea nu l-au ajutat să scape. Pe 14 iulie bărbatul a fost adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat şi reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de omor, iar o zi mai târziu Marius Marin a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile, măsura fiind prelungită ulterior.