Doi candidaţi pentru şefia Senatului Universităţii din Craiova

0
98

Au fost stabilite cele două candidaturi la funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii din Craiova. Actualul deţinător al portofoliului, prof.univ.dr. Leonardo Geo Mănescu, va concura cu prof.univ.dr. Gheorghe Ştefan, prodecan al Facultăţii de Mecanică şi responsabil cu activităţile organizatorice la Departamentul din Drobeta-Turnu Severin, pe probleme de învăţământ şi cercetare, din cadrul instituţiei de învăţământ superior din Craiova.

Ambii competitori se pliază pe Planul strategic de dezvoltare a procesului de învăţământ şi a cercetării în Universitatea din Craiova, în contextul integrării europene şi a internaţionalizării învăţământului superior. Dar fiecare are propria strategie. Astfel, Gheorghe Ştefan se arată ceva mai conservator, dorind să păstreze numărul comisiilor, după cum se arată în planul său: „… Cred că membrii Senatului, care au deja experienţă în aceste comisii, dacă doresc, pot să-şi continue activitatea şi în noul mandat. Prin consultare, noii membri ai Senatului, în funcţie de competenţe, vor completa aceste comisii şi, ulterior, îşi vor desemna conducerea, în conformitate cu Regulamentul de desfăşurare a activităţii Senatului Universităţii din Craiova”, se arată în propunerile făcute.

La rândul său, Leonardo Geo Mănescu are propria strategie, mergând pe modificări: „Pentru a permite membrilor Senatului să îşi exprime votul şi atunci când nu pot fi prezenţi fizic, în ziua de plen, voi relansa propunerea de a defini condiţiile şi instrumentele tehnice necesare, care să permită exprimarea votului din altă locaţie”. Desemnarea noului preşedinte al Senatului va avea loc în perioada 8-11 februarie.