„Simon Boccanegra”, în premieră la Opera Română Craiova

0
134

„Simon Boccanegra”, de Giuseppe Verdi – operă cu un prolog şi trei acte, pe un libret de Francesco Maria Piave şi Arrigo Boito, după piesa omonimă de Antonio Garcia Gutierrez – va avea premiera joi, 11 februarie, ora 19.00, la Opera Română Craiova. Spectacolul este realizat de o echipă condusă de regizorul Plamen Kartaloff (Bulgaria), alături de scenograful Răsvan Drăgănescu şi dirijorul Marcello Mottadelli (Italia), precum şi de o distribuţie de excepţie.

Marcello Mottadelli

În rolul Simon Boccanegra publicul îl va putea vedea pe baritonul Ştefan Ignat, absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică în 1995, an în care a obţinut şi o bursă de studii la celebra şcoală de muzică Mozarteum din Salzburg, iar în 2010 a obţinut doctoratul în Muzică la Universitatea de Arte  „George Enescu” din Iaşi. Din 1999 este solist al Operei Naţionale Bucureşti.

Cellia Costea

Solistă a Operei Naţionale din Atena, Cellia Costea (Grecia) – în rolul Maria Boccanegra – a evoluat de-a lungul carierei sale în renumite teatre de operă europene şi a fost aplaudată pentru interpretările sale pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii, cum ar fi Covent Garden sau Opera de Stat din Viena. În celelalte roluri: Sorin Drăniceanu (Jacobo Fiesco), Ioan Cherata (Paolo Albiani), Dragoş Drăniceanu (Pietro), Rafael Alvarez – Cehia (Gabriele Adorno), Marian Dăbuleanu (Căpitanul Crossbowmen) şi Mădălina Zamfir (Un’Ancella / Camerista Ameliei).

Spectacol în limba italiană cu supratitrare în limba română şi cu o durată de trei ore, „Simon Boccanegra” de Giuseppe Verdi va putea fi văzut şi sâmbătă, 13 februarie, de la ora 19.00, într-o altă distribuţie.