Scandal la Şcoala Specială „Sfântul Vasile” din Craiova

0
127

Un instructor pentru activităţi educative de la Şcoala Specială “Sfântul Vasile” din Craiova a fost lovit, miercuri, de doi elevi de clasa a opta, fraţi gemeni, ambii cu deficienţe. Bărbatul a primit îngrijiri medicale, a obţinut certificat medico-legal cu 5-6 zile de îngrijiri medicale, dar a declarat, ieri, în scris, la Poliţie, că nu depune plângere penală împotriva celor doi pentru că ar fi pierduţi pentru societate. Cei doi minori, audiaţi şi ei de poliţişti cu ajutorul unui interpret autorizat, şi-au cerut scuze, au declarat că regretă ce-au făcut şi au spus că vor să rămână în continuare la şcoala respectivă.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii craioveni şi a discuţiilor purtate cu părţile implicate în incident, s-a stabilit că cei doi elevi, care sunt gemeni, ambii hipoacuzici, în clasa a VIII-a la Şcoala Specială „Sfântul Vasile” din Craiova, au intrat, miercuri, în sala de clasă, cu un telefon mobil, în ciuda faptului că folosirea acestui dispozitiv este interzisă, potrivit regulamentului intern al unităţii de învăţământ. Cei doi se distrau şi scoteau diferite sunete, deranjându-şi colegii şi distrăgându-i de la lecţie, motiv pentru care profesoara cu care aveau ora de curs le-a cerut să se potolească. N-au vrut, aşa că femeia l-a chemat pe Felix Ungureanu, instructor pentru activităţi educative la Şcoala Specială „Sfântul Vasile”. Bărbatul le-a cerut fraţilor telefonul mobil, însă aceştia au refuzat, ba mai mult, i-au arătat pumnul profesorului. Acesta s-a apropiat, cu intenţia de a le lua telefonul pe perioada orelor de curs, moment în care cei doi s-au ridicat, au doborât banca şi unul dintre scaune, unul dintre elevi punând mâna pe scaun cu care a încercat să-l lovească pe intructor. Bărbatul s-a ferit, însă cei doi minori au luat-o la fugă către ieşirea din sala de clasă, şi l-au îmbrâncit intenţionat pe Felix Ungureanu, care s-a dezechilibat şi a căzut. Bărbatul s-a lovit la cap şi în zona toracică, a obţinut şi un certificat medico-legal în care s-a cosemnat că are nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, însă ieri, la Poliţie, a declarat că nu vrea să depună plângere împotriva minorilor. Infracţiunea de lovire şi alte violenţe se cercetează doar la plângerea părţii vătămate, iar instructorul a spus că minorii au şi aşa destule probleme, şi dacă s-ar mai alege şi cu dosare penale ar risca să fie pierduţi definitiv pentru societate.

“Azi-dimineaţă (n.r. – ieri-dimineaţă), poliţiştii Secţiei 2 Craiova au invitat la sediul subunităţii părţile implicate în incident, ocazie cu care atât profesorul, cât şi părinţii elevilor şi-au exprimat, în scris, opţiunea de a nu depune plângeri penale. Ambii minori au fost audiaţi cu ajutorul unui interpret autorizat, au spus că regretă fapta comisă şi ar dori să rămână în continuare în unitatea şcolară respectivă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, comisar-şef Adrian Căpraru. Instructorul le-a explicat oamenilor legii că cei doi minori, care locuiesc în comuna Brădeşti, provin dintr-o familie cu probleme, nu au crescut într-un mediu bine organizat, iar această şcoală este singura lor şansă în acest moment.