Prins în momentul în care vindea valută în stradă

0
99

Un craiovean de 38 de ani este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală prin nedeclararea surselor de venit, după ce, în cursul zilei de miercuri, a fost prins, pe o stradă din Dăbuleni, în timp ce vindea valută. Oamenii legii i-au făcut şi o percheziţie la domiciliu, ridicându-i, pentru cercetări, toţi banii găsiţi, mai exact 7.222 de lei, 190 de Euro şi 7 USD.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de miercuri, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi în baza unor informaţii furnizate de Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Dolj, a fost surprins de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, în oraşul Dăbuleni, Daniel Diaconu, de 38 de ani, din Craiova, în timp ce îi vindea unui bărbat din Craiova suma de 500 de euro. Întrucât astfel de practici sunt ilegale, poliţiştii au ridicat toţi banii pe care bărbatul îi avea la el şi i-au făcut şi o percheziţie la domiciliu.

„Asupra învinuitului au fost găsite, cu ocazia controlului corporal şi într-o geantă aflată în maşina proprietate personală, sumele de 25.718 lei, 1.350 de Euro şi 20 lire sterline folosite în activitatea de schimb valutar ilegal. Tot în aceeaşi zi, în baza autorizaţiei emisă de Tribunalul Dolj în acelaşi dosar penal, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa  învinuitului, ocazie cu care a fost identificată suma de 7.222 de lei, 190 de Euro şi 7 USD, bani despre care există suspiciuni că sunt folosiţi în activitatea de schimb valutar ilegal”, a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Toate sumele de bani au fost ridicate în vederea cercetărilor, pe numele craioveanului s-a întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală prin nedeclararea surselor de venit, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, cu autorul în stare de libertate.