27 de juveţi „la preparare” în Turcia

0
136

Lotul Ştiinţei a ajuns cu un charter de la Craiova în Antalya, iar Devis Mangia a condus deja câteva antrenamente în cadrul stagiului de la Belek

Universitatea Craiova a început deja stagiul de pregătire din Antalya, care va dura până pe 26 ianuarie şi va cuprinde şi meciuri amicale. Juveţii au decolat sâmbătă cu un charter chiar de pe Aeroportul Internaţional Craiova şi au ajuns la prânz în Belek, la hotelul Papillon Bevil. Devis Mangia a programat un prim antrenament chiar sâmbătă seara, pentru ca duminică să fie demarate alte două şedinţe de pregătire, acesta fiind ritmul şi în perioada următoare, până la primul meci amical.  Acesta va fi cu SV Meppen (locul 11 în liga a treia din Germania, duminică, 14 ianuarie). Vor urma cele cu: Lechia Gdansk (locul 11 în prima ligă din Polonia, 21 ianuarie), Zaglebie Lubin (locul cinci în prima ligă din Polonia, 25 ianuarie) şi Ludogoreţ Razgrad (locul unu în prima ligă din Bulgaria, 25 ianuarie). Delegaţia Ştiinţei a fost aşteptată la Aeroportul din Bănie de un grup de suporteri, aceştia urându-le pregătire bună şi fiind răsplătiţi cu autografe şi selfie-uri. Alb-albaştrii au fost preluaţi de pe aeroportul din Antalya de autocarul Universităţii, trimis anticipat în Turcia. Până la urmă, lotul deplasat în Antalya cuprinde 27 de fotbalişti, aceştia fiind: Nicolai Calancea, Miodrag Mitrovic, Cristian Dică, Laurenţiu Popescu (portari) Răzvan Popa, Marius Briceag, Vasile Constantin, Ivan Martic, Radoslav Dimitrov, Renato Kelic, Apostol Popov, Tiago Ferreira, Niko Datkovic, Adrian Juncu, Vladimir Screciu, Alexandru Mateiu, Hristo Zlatinski, Valentin Mihăilă, Alexandru Băluţă, Alexandru Mitriţă, Gustavo Di Mauro Vagenin, Ovidiu Bic, Nicuşor Bancu, Cristi Bărbuţ, Jovan Markovic, Andrei Burlacu şi Mihai Roman.

Ca de obicei, Mangia insistă pe „muncă”

La startul cantonamentului, antrenorul Devis Mangia a declarat că va fi o perioadă extrem de importantă, în care se va pregăti practic partea decisivă a sezonului. „Trebuie să ne gândim doar să muncim şi apoi o să vedem ce se va întâmpla. Toată lumea trebuie să se concentreze doar asupra antrenamentelor şi nu la alte lucruri. Nu stăm cu gândul la trofee, ci doar la muncă şi la meciul următor. Ne aşteaptă o perioadă dificilă în Antalya, trebuie să ne pregătim bine, apoi o să vorbim despre fiecare meci în parte” spune italianul.

Mangia n-a menţionat un anumit jucător pe care şi-l doreşte la Craiova şi spune că ar fi mulţumit şi dacă lotul ar rămâne acelaşi: „Este şi o perioadă în care se pot face transferuri, dar nu mă interesează ce spune lumea şi nu vorbesc despre transferuri. Am citit foarte multe lucruri în ultima perioadă, am citit despre ce zic unii oameni despre jucătorii noştri. Ştiţi bine, mie nu-mi place să vorbesc despre jucătorii lor. La fel voi proceda şi acum. Nu ştiu în acest moment, vom vedea ce se va întâmpla, dacă vor mai veni jucători este un lucru bun, dacă nu este la fel de bine. Am citit şi eu presa din Italia. Poate că este normal să apară astfel de speculaţii privind jucătorii pe care i-am antrenat în trecut. Pot spune că sunt jucători foarte buni, dar acum ne gândim să ne pregătim bine şi pe parcurs vom vedea ce se va întâmpla”.