Ministrul Transporturilor trimite Corpul de control la CNAIR

0
361

antiderapant Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, va trimite Corpul de control al instituţiei la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a vedea cum a fost evaluată cantitatea de materiale antiderapante.
Ministrul Trasporturilor a declarat, sâmbătă, citat de Agerpres : “Am avut o analiză cu domnul Grindeanu (prim ministrul, n.r.) în urma opririi Codului portocaliu şi în permanenţă am ţinut legătura şi cu doamna ministru de Interne şi cu dânsul privind utilajele, stocurile pentru această perioadă. Sunt anumite discrepanţe între stocuri. Aici vorbim de sare şi de nisip. Explicaţiile celor de la CNAIR sunt legate de conducerea anterioară a ministerului. Tocmai din acest motiv voi trimite Corpul de control acolo să vedem exact cum au evaluat dânşii situaţia înainte de acest episod şi cum şi-au ajustat toate cantităţile de materiale”.
Ministrul a mai afirmat că în acest moment există materiale pentru asigurarea traficului în condiţii optime.
Alexandru Răzvan Cuc a arătat: “Numai că în componenţa materialului antiderapant pe lângă sare şi alte substanţe care se folosesc, trebuia să avem şi cantitatea de nisip necesară pentru asigurarea participării în condiţii normale şi de siguranţă la trafic. Înţeleg că printr-un ordin de ministru s-a dispus să nu se achiziţioneze nisip la Ministerul Transporturilor ţinând cont că aveau dânşii o strategie că, dacă există cantităţi destul de mari de sare, nu va mai fi nevoie să achiziţionăm şi nisip. Dacă s-ar fi înrăutăţit şi mai tare starea vremii, noi am fi preferat să avem un tampon de material antiderapant ca să nu avem nicio problemă. Acesta este lucrul pe care eu l-am reproşat conducerii (CNAIR, n.r.)”.