Atentat sangeros in Tel Aviv

0
410

3133963317

Un camion a intrat duminica dupa-amiaza in plin in multimea din apropiere de promenada Armon Hanatziv din Ierusalim. Cel putin patru oameni au murit.

De asemenea, cel putin 15 persoane au fost ranite, dintre care doua se afla in stare grava, potrivit CNN. Mai multi oameni sunt inca prinsi sub camion.

Persoanele ucise sunt trei femei si un barbat, toti tineri cu varste in jur de 20 de ani.

Potrivit politiei, camionul a iesit de pe sosea si a intrat intr-un grup de persoane. Mai exact, este vorba de un grup de soldati care tocmai coborasera dintr-un autobuz. Acestia erau nou intrati in armata israeliana si se aflau intr-un tur de orientare, a declarat pentru The Guardian o persoana care ghida grupul.

În urma atentatului de azi, PM Benjamin Netanyahu a declarat următoarele:

“Tocmai ne-am confruntat, în Ierusalim, cu un atac terorist neprovocat, un atac criminal, care a curmat viaţa a patru tineri israelieni şi care i-a rănit pe alţii. Acesta se încadrează în tiparul celor de inspiraţie Stat Islamic, ISIS, pe care le-am văzut mai întâi în Franţa, apoi în Germania şi acum în Ierusalim. Acesta este parte a aceleaşi luptei continue împotriva plăgii globale a noului terorism. Nu ne rămâne decât să luptăm contra sa împreună, trebuie să luptăm contra-i şi o vom face.”

Au murit: – Yael Yekutiel (20)
– Shir Hajaj (22)
– Shira Tzur (20)
– Erez Orbach (20)