Universitatea adoptă strategia de play-out

0
326

Deşi au cele mai mici salarii la UniversitateaCraiova, Ivan, Vătăjelu şi Bancu au cele mai importante oferte de transfer, în timp ce Ferfelea, Curelea şi Madson n-au ajutat deloc echipa, deşi au printre cele mai mari remuneraţii din Liga I

Robinetul investiţiilor s-a închis deocamdată la Universitatea Craiova. Echipa este pe calea spre autofinanţare, iar cheltuielile vor fi în concordanţă cu încasările pentru ca echipa să rămână pe linia de plutire. Practic, echipa va consuma ce va produce. Sursele de finanţare: banii din drepturi de televiziune, vânzări de jucători, contracte de sponsorizare, bilete şi abonsamente. Acţionarii nu vor mai scoate bani din buzunare, esenţial va fi modul cum va fi manageriată echipa.

În condiţiile în care s-a ratat prezenţa în play-off, bugetul are de suferit, iar primele măsuri sunt despărţirea de jucătorii care au salariile cele mai mari. Primii puşi pe listă sunt cei care sunt în ultimele luni de contract, Bălgrădean, Bawab, Curelea şi Ferfelea. Rămâne de văzut dacă aceştia vor şi accepta să plece, întrucât Ferfelea, Curelea şi Dănănae au refuzat să-şi rezilieze contractele la precedentele negocieri, clubul fiind obligat să-I plătească. Economia în cazul despărţirii de aceşti jucători ar fi de aproape 35.000 de euro, cam cât câştigă Bancu într-un an.

Manageriat prost şi rezultate sub aşteptări

Ierarhia salariilor nu a fost nici pe departe în concordanţă cu randamentul jucătorilor Universităţii Craiova şi implicit nici cu ofertele pentru aceştia. Cei mai bine plătiţi alb-albaştri au dezamăgit în actualul sezon şi au evoluat foarte puţin. Curelea, Ferfelea şi Madson sunt fruntaşi la salarii, dar au bifat puţine prezenţe pe teren, iar de goluri marcate nici nu mai poate fi vorba. Mai mult, Ferfelea a ratat şi două penalty-uri importante.

În schimb, fotbalişti aflaţi în coada listei de plăţi, precum Ivan, Vătăjelu sau Bancu, sunt în vogă, fiind şi pe lista lui Gigi Becali, care oferă pe această tripletă+Mateiu suma de 2,5 milioane de euro. Andrei Ivan era, până la semnarea noului contract, valabil pe cinci ani, cel mai prost plătit jucător, cu 800 de euro pe lună şi în acelaşi timp este cel mai solicitat pentru un transfer, totul culminând cu recentul interes al Barcelonei.

Căpitanul Bălgrădean este singurul jucător al Craiovei care a evoluat în toate meciurile din campionat, contabilizând 2.065 de minute. „Pufi“ a bifat aproape de fiecare dată cele 90 de minute, excepţie făcând meciul de la Piteşti, cu Steaua, când s-a accidentat şi a fost înlocuit de Straton în minutul 85.

Cei trei fundaşi dreapta câştigă 16.000 de euro

În poartă, Cristian Bălgrădean are 8.000 de euro, iar Straton câştigă 5.000 de euro. Pleacă Bălgrădean, Straton va fi titular, iar rezervă ar fi probabil portarul echipei secunde, Laurenţiu Popescu.

Postul de fundaş dreapta a creat o gaură serioasă în buget. Cei trei jucători din lot pe acest post, Achim, Dumitraş şi Dănănae, câştigă în total 16.000 de euro lunar. Cu aceşti bani, clubul putea plăti un fundaş dreapta de Chmapions League. Pe lista de disponibilizare se află Dănănae, iar Dumitraş este menţinut ca jolly-joker, ca şi până acum, putând fi utilizat şi pe alte posturi. La capitolul fundaşi centrali, Popov, Acka, Kay sunt în pole-position pentru cele două posturi de titulari, Iliev şi Izvoranu fiind soluţii de avarie, în special din cauza vârstei. Unul dintre ei ar putea chiar părăsi echipa. Pe stânga, Vătăjelu este suveran, dar după revenirea lui Briceag, el ar putea fi avansat în linia mediană, unde poate evolua atât în bandă, dar calităţile îl recomandă chiar pentru postul de mijlocaş central. Variantele de mijlocaşi de bandă sunt: Ivan, Bancu, Băluţă, dar în calcule pot intra şi Nuno Rocha, Vătăjelu, Dumitraş sau Robert Petre. Mijlocaşii centrali pe care se va baza echipa vor fi: Zlatinski, Mateiu şi Madson. Ultimul nu-şi justifică nici pe departe salariul, cel puţin în acest sezon, în care a fost accidentat, iar când a jucat, a făcut-o prost. Rămâne problema atacanţilor. În faţă pot fi folosiţi: Rocha, Ivan, Herghelegiu, Măzărache sau Burlacu, deşi niciunul nu este vârf de gura porţii.

Echipa de bază pentru restul sezonului:

Straton – Achim, Acka, Kay, Vătăjelu – Madson, Mateiu – Ivan, Zlatinski, Bancu – Nuno Rocha.

Echipa back-up:

Popescu – Dumitraş, Popov, Iliev, Ciocoteală – Herghelegiu, Dinu – Băluţă, R. Petre, Măzărache – Burlacu.