Când e să se aleagă praful…Ştiinţa, out din Cupă

0
565

Jos, din ce în ce mai jos, acesta este trendul Universităţii Craiova, după reluarea sezonului. Golul primit în ultimul minut cu Chindia a reprezentat intrarea în vrie. Coşmarul a continuat în derby-ul local, iar eliminarea din Cupa României este abisul. Nu mai contează jocul, pe alocuri bun, nu mai contează absenţele, importante sunt rezultatele, iar acestea sunt catastrofale. De pe vremea când Emil Săndoi era antrenor şi pierdea ruşinos contra Bacăului nu a mai fost eliminată Universitatea Craiova aşa de prematur din Cupa României. Când termini grupa sub Minaur Baia Mare, pe care anul trecut o spulbera Reghe, şi eşti egal cu Ocna Mureş, ruşinos este deja un cuvânt prea blând pentru bilanţul alb-albaştrilor în acest sezon.

La Piteşti, gazdele au început cu rezervele, pe parcurs au completat echipa de bază şi au reuşit să câştige, marcând în cele două ocazii în care a ajuns în careul Ştiinţei. Alb-albaştrii au dominat total, au ratat cu nemiluita, dar când e să se aleagă praful… Cât despre Rădoi, dincolo de unele erori pe care le-a făcut, e evident că nu este antrenorul care poate capacita mental echipa. Aplecat asupra muncii, chiar obsedat de antrenorat, nu poate surmonta lipsa de experienţă, dar mai ales nu poate schimba starea de spirit a unei echipe intrate în depresie, în ciuda faptului că are cea mai mare medie de vârstă din campionat. La îndemână este schimbarea antrenorului, dar cu cine? Craiova chiar nu mai are variante, pe care să şi le permită. Oricum, cu acest lot, trebuie mai degrabă să angajezi un magician decât un antrenor. Din păcate, Craiova nu-şi permite nici să întărească lotul. Transferuri pe bani a renunţat să mai facă, de la maxima păcăleală, Cîmpanu, dar indiferent de achiziţii, de salarii, conducerea parcă se chinuie să ia cele mai proaste decizii. Chiar dacă afişează un buget de 12 milioane de euro, Universitatea nu are oamenii pricepuţi care să încropească un grup solid. Când îi prelungeşti contractul lui Mateiu şi îi aduci pe Vînă, Hanca, Florescu, etc. sau dai 500 de mii pe Cîmpanu, trebuie să te aştepţi la astfel de cataclisme. Cât despre războiul, deja asumat, dintre Rădoi şi Cârţu, el reflectă exact ce se întâmplă în acest moment la Universitatea Craiova.

FC Argeş – Universitatea Craiova 2-1 Au marcat: Bertrand 64, Tofan 69 / Screciu 55.

FC Argeș: Micle – Tofan, Constantin (’46, Cestor), Dobrosavlevic, Vianna (’66, Giani Creţu) – Raynov (’46, Garita), Alceus (’46, Calcan) – Bertrand, Njike, Stoica – Ișfan (’66, Meza Colli). Antrenor: Marius Croitoru,

Universitatea Craiova: L. Popescu 1 – Mitrea 2, Raul Silva 2 (’75, Cîmpanu) 2, Screciu 5 – Căpățână 2, Mateiu 1, Nistor 2, Vătăjelu 2 – Baiaram 2 (’17, Roguljic) 2, Markovic 2 (’70, Rivaldinho) 2, Ivan 2. Antrenor: Mirel Rădoi.