În Dolj, cele opt instituţii particulare de învăţământ preşcolar acreditate au discutat planurile manageriale

0
477

Copiii din învăţământul primar au la dispoziţie, pe lângă sistemul public, cel al Grădiniţelor din învăţământul de Stat, şi pe cel reprezentat de unităţiloe şcolare de profil, care provin din mediul privat. Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, una dintre instituţiie particulare a fost gazda Cercului directorilor de învăţământ particular preprimar, prima acţiune de acest gen, din anul şcolar 2015-2016, activitate cuprinsă în calendarul programului managerial al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Demn de semnalat este faptul că, în prezent, sunt avizate şi acreditate doar opt instituţii şcolare cu acest profil, în judeţul Dolj.

 Întâlnirea a fost organizată la sediul Grădiniţei cu Program Prelungit „Raykids”, şi la ea au fost invitaţi directorii tuturor instituţiilor de profil. „În acest moment, avem, în Dolj, opt unităţi de acest fel, acreditate şi avizate, care sunt cuprinse în reţeaua şcolară a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj: Grădiniţa cu Program Normal „Ethos”, Grădiniţa „Little Diamonds”, Şcoala Particulară „Ethos”, Şcoala Particulară „Terraverde”, Grădiniţa Romano-Catolică „Sf. Anton”, Grădiniţa „Madona Dudu”, Grădiniţa „Axia” şi gazda noastră ”, a precizat prof.  Ani Drăghici, inspector şcolar pentru programe educaţionale, învăţământ particular şi alternative educaţionale, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Proiecte de Dezvoltare Instituţională în ritmul celor din învăţământul de stat

Tema întâlnirii a fost „Proiectarea managerială pe termen scurt şi lung”, fiind expusă de către prof. Alina Ţacu, director al Palatului Copiilor. La întâlnire au participat prof.  Janina Vaşcu, inspector general adjunct al ISJ Dolj, şi  prof.  Ani Drăghici şi  prof. Constantina Dăoagă  (inspector şcolar pentru management educaţional). Care au avut întervenţii legate de tematică , prezentând şi exemple de bună practică. „A fost o întâlnire cât se poate de binevenită. S-a discutat despre întocmirea Proiectelor de Dezvoltare Instituţională (PDI), analizându-se reperele de realizare a proiectelor pe perioade de 3-5 ani, fiind dezbătute activitatea cadrelor didactice şi planurile operaţionale. Vreau să accentuez faptul că au fost prezente doar persoanele cu funcţii de răspundere din unităţile de învăţământ preprimar acreditate şi avizate. A fost vorba de standardele specifice de calitate pentru nivelul preşcolar de învăţământ, cu atât mai mult cu cât s-a finalizat şi faza de evaluare a unităţilor. Noi mergem pe aceleaşi coordonate ale sistemului naţional şi le mulţumim pentru sprijin celor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Practic, PDI reprezintă platforma electorală a şcolii, expresia politicii de dezvoltare a acesteia, imaginea care apare în faţa lumii”, a declarat prof. Iordana Constantinescu, director al Grădiniţei care a fost gazsa întrunirii. Şi, pentru ca toţi cei prezenţi să simtă Sărbătorile de iarnă, copiii instituţiei de învăţământ le-au oferit un program de dansuri de societate.