Bucuria colindelor în Arhiepiscopia Craiovei

0
164

Bucuria colindelor și a sărbătorilor de iarnă este adusă și în acest an în Arhiepiscopia Craiovei de glasurile psalţilor din catedralele şi paraclisele mitropolitane și coralele bisericeşti, sub genericul „Hristos Se naşte, măriţi-L!”.

Potrivit arhid. Ioniţă Apostolache, primul regal de colinde va fi dăruit de corul Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” joi, 10 decembrie, la Filarmonica „Oltenia”. Concertul va fi însoţit de câteva piese de teatru creştin şi poezie religioasă. Pe 14 decembrie, corul Facultăţii de Teologie din Craiova va concerta la Casa de Cultură din Târgu Jiu, alături de corul Liceului Teologic şi corala preoţilor din judeţul Gorj.

Următorul recital de colinde este programat pe 15 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova: tradiţionalul „ColinDar cu Paula Seling”, eveniment organizat de Asociaţia „Vasiliada”, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Craiovei. Paula Seling va urca pe scenă alături de Corul mimico-gestual „Anghelos” format din copii cu deficiente de auz de la Școala Specială „Sf. Vasile”, Grupul „Muguri Zamfirieni”, Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova și Grupul „Generația Folk”. Fondurile obținute vor fi orientate către programul de sprijinire a persoanelor cu dizabilități, implementat de „Vasiliada”.

Pe data de 16 decembrie, corul Facultăţii de Teologie din Craiova, condus de pr. lect. dr. Adrian Mazişiţa, va avea o reprezentaţie în Paraclisul Mitropolitan „Madona Dudu” din Craiova. Următorul eveniment este programat joi, 17 decembrie, la Catedrala Mitropolitană, unde va concerta Grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, condus de prof. dr. Victor Şapcă.

«Buchetul de colinde tradiţionale va fi completat de două reprezentații corale, aşezate în interpretarea celor două formaţii mixte ale Catedralei Mitropolitane „Sfântul Dimitrie” şi Paraclisului Mitropolitan „Madona Dudu”. Prima dintre ele va avea loc sâmbătă, 19 decembrie, la Biserica „Maica Domnului de la dud”, după slujba Vecerniei. Va dirija arhidiaconul prof. dr. Alexandru Racu. Cea de-a doua, programată pentru data de luni, 21 decembrie, va avea loc în Catedrala Mitropolitană, sub bagheta prof. Lelia Candoi. Programul va avea loc de la ora 17.30 şi va fi prezentat de protos. Vladimir Dărângă, mare eclesiarh al sfântului locaş», a precizat arhid. Ioniţă Apostolache.