Danezul Holger Rune a câştigat Rolex Paris Masters

0
161

Noua senzaţie a tenisului mondial, danezul Holger Rune (19 ani, nr 18 ATP), a câştigat finala turneului  Rolex Paris Masters, învingându-l pe sârbul Novak Djokovic (35 de ani, locul 7 ATP), în trei seturi, 3-6, 6-3, 7-5, după mai mult de două ore şi jumătate de joc.

Este al treilea titlu ATP cucerit de Holger Rune în anul 2022, după cele de la Stockholm şi Munchen. El a avut o săptămână perfectă în capitala Franţei, trecând pe parcurs de nume importante precum Wawrinka, Hurkacz, Alcaraz, Auger Aliassime şi Djokovic. În ultima lună, Rune a pierdut finala la Basel, învins de Auger Aliassime, a câştigat la Stockholm, în ultimul act cu Tsitsipas, şi a pierdut la Sofia, bătut în finală de Marc Andrea Huessler, stângaciul elveţian de 26 de ani.

Holger Rune a reuşit un salt de opt locuri care l-a propulsat pe locul 10 în clasamentul mondial. “Este primul vis devenit realitate, dar eu am visuri mai mari. Cred că această victorie se datorează faptului că am avut curaj. Evident, eram foarte nervos înainte de finală, să joci cu Novak în acest context, este stresant. Dar mi-am spus că trebuie să mă calmez şi să cred în serviciul meu şi în loviturile mele. Am jucat foarte bine în momentele importante, ceea ce face diferenţa”, a spus Holger Rune, jucător pregătit de Patrick Mouratoglou.