Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: “Peste 68 % dintre şcolile şi grădiniţele din România vor începe cursurile în format fizic”

0
280
Conform declaraţiilor ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, 68% dintre școlile și grădinițele României vor începe, mâine, 8 noiembrie, cursurile cu prezenţă fizică. Doljul se află pe loc fruntaş în ceea ce priveşte vaccinarea personalului care lucrează în instituţiile de învăţământ preuniversitar (88%), principalul criteriu în deschiderea cursurilor.
Sorin Cîmpeanu a prezentat un procent cu 14 puncte mai mare față de cel de vineri, care era de 54% dintre școli. Acesta a mai spus că , de luni, „echipe de control în toată ţara vor verifica modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare” pentru școlile unde rata de vaccinare a crescut miraculos.

„Părinții sunt responsabili pentru traseul elevilor către și de la școală. Părinții sunt responsabili pentru toate activitățile în afara școlii. Pentru tot ceea ce este în școală sunt responsabili profesorii. Pentru a asigura un mediu sigur, avem nevoie de profesori vaccinați. Profesorii sunt cea mai numeroasă categorie care s-a vaccinat. În școli avem afișată rata de vaccinare, ceea ce nu avem nici în spitale, nici în tribunale, nici într-o altă instituție publică, doar în școli. Este un exemplu pe care profesorii îl dau. (…) 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică. Vă spun defalcat pe județe, în Dolj avem 88%, în Vâlcea și Dâmbovița – 85%, în Cluj și Constanța – 83%”, a declarat ministrul interimar al Educației. „De luni, vom verifica cu echipe de control în toată ţara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare. Vom verifica respectarea regulilor sanitare în şcoli prin echipe de control”, a mai spus ministrul. Vineri, 5 noiembrie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că, din datele existente la acel moment, 54% dintre școli vor începe luni cursurile în format fizic, având o rată de vaccinare de peste 60% a personalului care lucrează în şcoli şi grădiniţe.